Extra toezicht in stationsgebied na overlast jongeren

Politie
De politie, handhavers van de gemeente en leraren vanuit de scholen zelf houden extra toezicht in het stationsgebied om overlast door jongeren te voorkomen.
De politie, handhavers van de gemeente en leraren vanuit de scholen zelf houden extra toezicht in het stationsgebied om overlast door jongeren te voorkomen. (Foto: Archief/Marc Weterings)

De laatste tijd is het aantal meldingen van overlast door jongeren in het stationsgebied van Rijswijk toegenomen. De gemeente en de politie Rijswijk houden daarom extra toezicht in dit gebied om de overlast terug te dringen. Dat meldt de gemeente op 21 maart.

De politie zet extra in op de overlastgevende jeugd rondom station Rijswijk. Dat doet de politie zowel opvallend als onopvallend en in samenwerking met verschillende partners. Op verzoek van de politie heeft de NS gezorgd voor extra toezicht op het station zelf. De handhavers van de gemeente Rijswijk zijn extra zichtbaar aanwezig zijn rondom het station.

Samen met scholen

Naast de samenwerking tussen de politie, gemeente en de NS is er ook nauw contact met ondernemers, organisaties uit de buurt van het station en de omliggende middelbare scholen. De wijkagenten zijn met de scholen in gesprek en er is via de scholen een waarschuwingsbrief verstuurd aan leerlingen en hun ouders/verzorgers om duidelijk te maken dat er bij overlast bekeurd zal worden. Vanuit de scholen zijn leraren tijdens de pauzes zichtbaar aanwezig en er zijn door de scholen coaches ingezet om als extra ogen en oren te dienen.

Strafbare feiten melden

Mocht u zien dat er strafbare feiten worden begaan, bel dan altijd 112. Geen spoed, maar wel politie? Bel dan 0900-8844.