Diefstal van elektrische fiets in Rijswijk zette agenten op spoor

Politie
Op een app kon de eigenaar zien waar de gestolen fiets zich bevond. Zo konden de daders worden opgespoord.
Op een app kon de eigenaar zien waar de gestolen fiets zich bevond. Zo konden de daders worden opgespoord. (Foto: Pexels)

De diefstal van een elektrische fiets in Rijswijk, eerder deze week, leidde vrijdag 31 maart tot de aanhouding van drie mannen en een vrouw bij een woning aan de Spiraeastraat in Den Haag. De gestolen fiets was voorzien van een tracker waarmee de politie de verdachten kon opsporen.

De drie mannen en vrouw zijn vrijdagmiddag aan de Spiraeastraat aangehouden op verdenking van heling en diefstal van elektrische fietsen. In de woning troffen agenten meerdere gestolen fietsen aan. De politie waren de verdachten op het spoor gekomen door een zogenaamde airtag, die gevolgd kon worden met een track-en-trace systeem: op een app kon de eigenaar van de fiets op die manier zien dat het signaal van zijn fiets ‘uitstraalde’ in de Spiraeastraat in Den Haag. Hij heeft de politie gewaarschuwd. Zo kwamen agenten bij de woning waar het signaal vandaan kwam. 

In de cel

De verdachten zijn een 23-jarige vrouw uit Den Haag en drie mannen van 31, 29 en 29 jaar oud zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten op dit moment in de cel en worden gehoord. De fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau, waar onderzocht wordt wie de rechtmatige eigenaren zijn.

Fietsdiefstalregister

De politie roept op altijd aangifte te doen als een fiets gestolen is en in de aangifte zoveel mogelijk informatie te geven over de kenmerken van een fiets: bijvoorbeeld merk, framenummer, type kleur of andere opvallende kenmerken, dit maakt het opsporen van de rechtmatige eigenaar makkelijker. Er worden namelijk steeds vaker fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.