Delfland houdt tarief van zuiveringsheffing gelijk

Politiek

Het algemeen bestuur van Delfland heeft ingestemd met het voorstel van het college de zuiveringsheffing voor langere tijd te bevriezen. Het tarief voor de zuiveringsheffing is €93,50 en blijft daarmee in 2018 gelijk aan het tarief van dit jaar. De watersysteemheffing is in 2018 € 121,47 per huishouden. De stijging blijft binnen de afgesproken 1,5 procent.

Rijswijk - Delfland wil iets doen aan de hoogte van de waterschapsbelasting en tegelijkertijd de schuldenlast afbouwen. Door het realiseren van besparingen en structureel lagere uitgaven is rond 2020 voldoende opgebouwd om een flink deel van de schuld af te lossen. Zo ontstaat ruimte om in te spelen op ontwikkelingen en nieuwe uitdagingen. Dat is nodig: de gevolgen van klimaatverandering zijn merkbaar, ook in de regio.

Er is veel geïnvesteerd in het verbeteren van het watersysteem en het verwerken van de toenemende hoeveelheid afvalwater. Voor de toekomst wil Delfland veilig stellen dat inwoners hier kunnen wonen en werken. In een regio die door de ligging en nog steeds toenemende bebouwing extra kwetsbaar is voor hevige neerslag, is het zaak te blijven investeren en te werken aan verbeteringen. Niet alleen in het watersysteem van sloten en vaarten en afvoercapaciteit van regenwater, maar met maatregelen in de openbare ruimte en particuliere grond. Met onze kennis en know how kunnen wij inwoners, bedrijven en gemeenten de helpende hand bieden bij het toekomstbestendig inrichten van de ruimte.