Japanse duizendknoop groeit (te) snel in groenstroken naast Van Vredenburchweg

Politiek
De Japanse duizendknoop groeit weer snel in de groenstroken naast de Van Vredenburchweg. Dat kan veel schade opleveren.
De Japanse duizendknoop groeit weer snel in de groenstroken naast de Van Vredenburchweg. Dat kan veel schade opleveren. (Foto: SG)

In de groenstroken naast de Van Vredenburchweg (vanaf Huis te Landelaan richting het fietsviaduct) is de Japanse duizendknoop weer snel aan het groeien. Dat is geen goed nieuws, volgens het CDA. Daarom heeft deze partij schriftelijke vragen gesteld.

Simon Geleijnse (CDA Rijswijk) licht toe: “De Japanse duizendknoop is een snelgroeiende plant die moeilijk tegen te houden is. De wortels van de Japanse duizendknoop kunnen in kleine kieren groeien en kunnen uiteindelijk gebouwen, leidingen en wegen beschadigen. Veel andere gemeenten hebben gericht beleid om de Japanse duizendknoop - samen met inwoners - te bestrijden. Op de gemeentelijke website van de gemeente Rijswijk is hierover echter niets te vinden.”

Aandacht via website gemeente

Het CDA vraagt onder meer op welke manieren de gemeente de Japanse duizendknoop al heeft geprobeerd te bestrijden, of er een overzicht is van de plaatsen waar de Japanse duizendknoop in Rijswijk groeit en of er een aparte pagina op de gemeentelijke website gewijd kan worden aan de bestrijding van deze snelgroeiende plant. Daarbij trekken zij een vergelijking met een pagina over de reuzenberenklauw.

Simon Geleijnse geeft aan de situatie aan de Van Vredenburchweg ook te hebben gemeld via de app MijnGemeente.