Rijswijks-Belang stelt vragen over niet doorgaan najaarskermis

Politiek
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: PR)

Gisteren maakte Groot Rijswijk bekend dat er geen najaarskermis zal plaatsvinden in Rijswijk. Dit bleek uit navraag bij de gemeente. Rijswijks-Belang diende hierop vragen in aan het college. 

Rijswijks-Belang betreurt het als de kermis geen doorgang kan vinden. De partij wil weten of er voor het najaar 2022 wel een vergunningsaanvraag voor de kermis heeft plaatsgevonden en of er voor het najaar alternatieve locaties in Rijswijk zijn onderzocht voor de kermis. 

Op een andere plek

Alternatieve locaties zijn volgens Rijswijks-Belang bijvoorbeeld het BBQ-veldje in het Wilhelminapark, de parkeerplaats en velden bij Semper Altius, Vredenburch, de Naald, het Piramideplein, de parkeergarage Visseringlaan, het speelveld van Don Bosco, de parkeerplaats van GroenRijk ‘t Haantje en park Schoonoord.

Niet geïnformeerd

Verder vraagt Rijswijks-Belang wat er is gecommuniceerd met de kermisexploitanten over het niet doorgaan van de kermis, waarom de Raad hier nog niet over is geïnformeerd en of de werkzaamheden rondom de Prinses Beatrixlaan er nog vaker voor zullen zorgen dat de kermis niet zal doorgaan.