Schriftelijke vragen hinder vrachtwagens in Rembrandtkwartier

Politiek
Een grote vrachtwagen blokkeert de weg bij een school in het Rembrandtkwartier.
Een grote vrachtwagen blokkeert de weg bij een school in het Rembrandtkwartier. (Foto: Marc Weterings)

Rijswijks-Belang stelt schriftelijke vragen over hinder van vrachtwagens in de woonwijk Rembrandtkwartier. Bij de fractie zijn hier meerdere klachten over binnengekomen. 

Grote vrachtwagens blokkeren volgens omwonenden de wegen in het Rembrandtkwartier. Dit probleem speelt sinds de Van Zwedenzaal als groot veilingdepot wordt gebruikt - nu enkele maanden geleden. Het is vooral de combinatie grote depots met scholen die voor problemen zorgt, stelt de partij. 


De hinder speelt sinds de Van Zwedenzaal als veilingdepot wordt gebruikt. - MW

De bewoners die de overlast ervaren, zouden dit al op verschillende manieren kenbaar hebben gemaakt bij de gemeente, maar nog geen reactie hebben ontvangen. Daarom stelt Rijswijks-Belang nu de vragen via de politieke weg.

Soms uren geblokkeerd

Rijswijks-Belang vraagt onder andere of het college weet dat de grote vrachtwagens die de handel komen ophalen de smalle wegen in de wijk soms uren blokkeren, en dat omwonenden en ouders die hun kinderen komen ophalen van school hier hinder van ondervinden? 

De partij hoopt dat de locatie Van Zwedenzaal zo snel mogelijk niet meer beschikbaar wordt gesteld als depot voor grote veilingapparatuur en wil anders een reden weten waarom het pand in deze functie gebruikt zou moeten blijven worden.