BBB bezoekt gemaal en berging in Hoekpolder Rijswijk

Politiek
Het gemaal, gelegen aan de Molenwetering.
Het gemaal, gelegen aan de Molenwetering. (Foto: MW)

Op zaterdag 4 februari hebben de kandidaten van de BBB (BoerBurgerBeweging), als training voor de waterschappen, de berging en het gemaal in de Hoekpolder bezocht. Dat laat Rijswijker Marc Weterings (Rijswijks-Belang) weten, die derde staat op de BBB-kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen op 15 maart in Delfland.

“Het gemaal, gelegen aan de Molenwetering, kan 64000 liter regenwater per minuut verwerken. Het zorgt niet alleen voor een betere afvoer van overtollig regenwater, maar ook dat vissen zonder problemen naar het water in de Zweth zwemmen. Met behulp van innovatieve technieken,” zo constateert Weterings. “De berging in het gebied waar water in kan stromen als er een overschot is, heeft nu een dubbele functie, omdat er nu dieren zoals schapen, geiten en paarden vrij kunnen bewegen.”


Bij calamiteiten kan de berging in de Hoekpolder 250 miljoen liter water veilig opbergen. - MW

250 miljoen liter

Weterings vervolgt: “In de berging kan water worden opgevangen vanuit de Korte Watering. Bij calamiteiten kan er 250 miljoen liter water veilig worden geborgen. Delfland zorgt er in overleg met de gemeente voor, dat de dieren altijd tijdig uit de berging zijn als die moet worden ingezet. Inzet van de berging voorkomt dat dijken in de buurt bezwijken en dat wateroverlast ontstaat.”