Rijswijkse college ziet met eigen ogen uitdagingen voor politie

Politiek
Wethouders Larissa Bentvelzen en Werner van Damme rijden mee met een wijkagent.
Wethouders Larissa Bentvelzen en Werner van Damme rijden mee met een wijkagent. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk heeft dinsdag 7 februari kennisgemaakt met het Basisteam Rijswijk van de politie. Tijdens de jaarlijkse lunch van het college op het politiebureau op de Sir Winston Churchilllaan kreeg het college een presentatie over de actuele kwesties de spelen voor de politie Rijswijk.

Bij de bijeenkomst waren er boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) aanwezig om breder te spreken over alles dat er speelt op het gebied van handhaving en om te kijken hoe de samenwerking nog verder vorm gegeven kan worden.


Wethouder Armand van de Laar in een politieauto. - Gemeente Rijswijk

Voorstellen, presentatie en meerijden

Na de lunch met de politie stelden de wijkagenten van Rijswijk zich voor aan het college. Zij lichtten elk toe wat er speelt in diens wijken. Na de presentatie gingen de leden van het college mee de politieauto’s in voor een rit in de wijken met de wijkagenten. Tijdens deze rondrit konden de leden van het college zelf een beter beeld krijgen van hoe de politie in samenwerking met partners zaken als sociale wijkproblematiek, overlast en criminaliteit oppakt.


Groepsfoto van de wijkagenten, de Rijswijkse wethouders en burgemeester Huri Sahin. - Gemeente Rijswijk

Elkaar nodig

Teamchef Stefan van Egmond van de politie Rijswijk: “Het is fijn dat er vanuit het college interesse is in het politiewerk en dat zij met eigen ogen de veiligheidsuitdagingen hebben kunnen zien waar wij voor staan. We hebben elkaar nodig om Rijswijk veilig en leefbaar te houden.”