Wethouder gooit open dag Refleks met worp open

Sport
Feestelijke opening van de open dag bij Korfbalvereniging Refleks
Feestelijke opening van de open dag bij Korfbalvereniging Refleks (Foto: Hans Ouwerkerk)

Met een mooie worp op de korft opende wethouder René van Hemert afgelopen zaterdag de open dag van het G-Korfbal door bij korfbalvereniging Refleks. “Het plezier spat van hun gezichten af en dan met name wanneer ze gescoord hebben”, zei wethouder van Hemert wanneer hij als allerlaatste eindelijk de bal in de korf schoot.

Rijswijk - Korfbalvereniging Refleks hield de open dagen voor mensen met een beperking. Een mooie opkomst met deelnemers uit verschillende leeftijdscategorieën en beperkingen. En dat is precies de bedoeling. Een mix van deelnemers die ondanks hun beperking willen sporten. Dat dit een andere aanpak van begeleiding nodig heeft is duidelijk en dat is ook de uitdaging. Eugene van den Berg heeft ervaring met het opzetten en begeleiden van G-teams binnen een reguliere korfbalvereniging. Bij het starten van een team wordt er geïnventariseerd welke beperkingen er zijn en op welk niveau. Aan de hand daarvan gaan we aan de slag. Dit doen we in een rustig tempo, waarop plezier op de voorgrond staat.

Wethouder van Hemert is trots op Korfbalvereniging Refleks, dat zij ook deze leden met open armen ontvangen en zo maatschappelijk willen bijdragen aan een gezonde, sportieve en sociale omgeving. Voorzitter Marcel van Lith zei bijna genoeg aanmeldingen voor een team te hebben. “Maar we zien graag nog meer aanmeldingen.”