Krachtpatser Van der Pas wil zich inzetten voor Rijswijkse jeugd

Sport
Angelo van der Pas in actie tijdens de door hemzelf georganiseerde Sterkste Man van Zuid-Holland op het Rijswijkse Bogaardplein
Angelo van der Pas in actie tijdens de door hemzelf georganiseerde Sterkste Man van Zuid-Holland op het Rijswijkse Bogaardplein (Foto: RM)

Angelo van der Pas (29) woonde een kwart eeuw in Rijswijk. Op zijn 26e ging hij met zijn toenmalige partner in Delft wonen. Het nieuwe jaar staat in het teken van nieuwe sportieve successen, maar zijn persoonlijke leven wil hij ook weer oppakken na verschillende teleurstellingen.

Ronald Mooiman


“De plannen voor dit jaar zijn sowieso mijn privéleven weer een beetje op poten zetten”, zegt Angelo, die in 2021 een mooie derde plaats wist te halen tijdens de finale van de Sterkste Man van Nederland. “Bovendien heb ik het afgelopen jaar ook nog eens drie Nederlandse records op mijn naam gebracht.”

Zwaar jaar

“Afgelopen jaar was privé gezien een zwaar jaar, met het overlijden van mijn vader en de verkoop van mijn woning. Door de crisis en omstandigheden heb ik ook mijn werk verloren. Nu ben ik gelukkig weer aan het werk en heb ik hopelijk ook snel weer een eigen huisje. Op sportief gebied ging het erg goed en die trend wil ik dan ook graag doorzetten. Het doel is de sterkste man van Nederland worden. Door het ontbreken van echt aansprekende toernooien in Nederland, ga ik me meer op de internationale wedstrijden richten.”

Het doel: de sterkste man van Nederland worden

Na de scheiding en verkoop van de woning in Delft is Van der Pas weer terug verhuisd naar Rijswijk “Ik woon nu bij vrienden en in de weekenden wanneer ik mijn dochter heb, woon ik bij mijn moeder. Het is even niet anders in deze woningcrisis. Rijswijk is waar ik me thuis voel. Ik wil me dan ook graag wat meer inzetten voor de jeugd om ook hun de passie voor sport bij te brengen en te laten zien wat er mogelijk is wanneer je alles geeft.”

Eigen ruimte

“Aangezien de oefeningen die ik moet doen niet haalbaar zijn in een normale sportschool ben ik genoodzaakt een eigen ruimte te hebben waar ik alles kan trainen. De afgelopen vijf heb ik een loods gehuurd

Op zoek naar andere ruimte

in Delft. Helaas is de eigenaar daarvan plots overleden en dus zal ik op zoek moeten naar een andere ruimte. Na een oproep op de social media kwamen er veel tips binnen, maar tot op heden heb ik nog niks kunnen vinden waar ik heen kan verhuizen. Doordat ik al zolang verbonden ben met Rijswijk, ken ik ook een hoop mensen binnen de gemeente. Ze staan er allemaal wel voor open en doen zeker hun best.”

Sponsors

Angelo heeft enkele jaren geleden de Sterkste Man van Zuid Holland georganiseerd op het Bogaardplein. “Maar een evenement als dat kost een hoop geld en daarvoor zijn sponsors nodig. Ik zou hier graag mee doorgaan, maar zowel de sponsors voor mij als atleet, als voor de wedstrijden zijn sterk afgenomen de laatste tijd. De meeste bedrijven en ondernemers hebben het al zwaar zat met deze coronamaatregelen. En dan blijft er niet veel over om sporters te ondersteunen. Iedereen heeft het moeilijk. Belangrijkste voor mij nu is een trainingsruimte en woonruimte in Rijswijk.”