Lokomotief mannen pakken de titel

Sport
“Het was een echte vechtwedstrijd,” blikt Rijswijker Laurens Yperlaan (links) terug op de finale.
“Het was een echte vechtwedstrijd,” blikt Rijswijker Laurens Yperlaan (links) terug op de finale. (Foto: RM)

De basketballers van Lokomotief hebben in een bomvolle sporthal De Altis de titel in de promotiedivisie behaald. De Rijswijkers wonnen in een spannende finale met 72-60 van Attacus uit Veghel. Beide teams waren – nat als in de reguliere competitie – aan elkaar gewaagd. Het was met name de grote werklust die de Lokomotief mannen de derde opeenvolgende titel bezorgde.

Door Ronald Mooiman

“Het was een echte vechtwedstrijd,” blikt Rijswijker Laurens Yperlaan terug op de finale. Knap hoe we rustig bleven toen zij terugkwamen tot 4 punten in de derde periode. Iedereen heeft echt gevochten, dat was echt top Zij deden een stapje erbij in de verdediging en gingen nog fysieker spelen, Daar hadden we moeite mee en toen schoten ze ook nog 3 driepunters op rij. Maar het was wel een geweldige sfeer met beide supportersgroepen. Denk dat er rond de 500 man aanwezig was.”


Loko-coach Pieter Mourik was een tevreden man. - Marcel van der Looij

Ook Loko-coach Pieter Mourik was een tevreden man. “Ben heel erg tevreden over de wedstrijd. Het was een fysieke uitputtingsslag die wij op karakter hebben gewonnen Beide ploegen verdedigden heel erg goed. Wij winnen het rebound gevecht met 46 om 36, dat was heel belangrijk. Glansrol voor Jan Driessen die zowel aanvallend als verdedigend onze beste man was. Toch is het wat mij betreft vooral een hele mooie teamprestatie. Lokomotief is nu al 5 jaar kampioen van de promotie divisie (inclusief 2 coronajaren waar geen finales waren). Een unieke prestatie.”


De Lokomotief-vrouwen behaalden ook de Final Four maar moesten in de latere winnaar, het Voorburgse CobraNova, zaterdag hun meerdere erkennen en eindigden op een gedeelde derde plaats.

Voetbal

De voetballers van Vredenburch wonnen in Den Haag met 5-1 van RAS. Daarmee eindigen ze in de tweede periode op een tweede plaats waardoor ze via de nacompteitie mogen proberen om te promoveren naar de derde klasse. Vanavond (dinsdag) staat het duel tussen Vredenburch en VCS al op het programma. Het duel begint om 20.00 uur. In de volgende ronde wacht Zinkwegse Boys in de tweede ronde. RVC Celeritas moet op Sportpark Prinses Irene zien af te te rekenen met FC Vlotbrug. Het duel begint zaterdag om 14.30 uur.

De derde vertegenwoordiger in de Vierde Klasse E, Semper Altius, eindigde op een negende plaats met 21 punten uit 24 duels.

Te Werve moet zich via de nacompetitie veilig spelen voor een plek in de tweede klasse. Zaterdag verloor het elftal nog met 0-4 van het Leids DoCoS. Zaterdag komen de Rijswijkers in de eerste ronde van de nacompetitie op eigen veld uit tegen het Haagse VCS. Het duel begint om 14.30 uur.