Vijfde editie Tour de Wits: wie gaat er met de Rode Lantaarn naar huis?

Sport
Vorig jaar deden er 112 deelnemers mee. Ook zij moeten zich (opnieuw) aanmelden. Dat kan nog tot 8 september.
Vorig jaar deden er 112 deelnemers mee. Ook zij moeten zich (opnieuw) aanmelden. Dat kan nog tot 8 september. (Foto: Robert Brandt)

Voor het vijfde jaar op rij organiseren café-restaurant De Wits en Hoogenraad NVM Makelaars - beide een begrip in Rijswijk - Tour de Wits. Een social ride voor de fanatieke wielrenner. Het doel van Michel Schot (De Wits) en Robert Brandt (Hoogenraad) is duidelijk: mensen bij elkaar brengen en een sportieve en bovenal gezellige dag organiseren. 

Tour de Wits start zondagochtend 25 september 2022 met koffie en een versnapering op Landgoed Te Werve. Iedereen kan meedoen: man, vrouw, jong en oud. Er is maar één voorwaarde: de deelnemer moet beschikken over een racefiets. De route van ongeveer 90 kilometer is elk jaar verrassend en brengt de wielrenners van het Westland tot het Groene Hart. Ook dit jaar staat er wederom een mooie route uitgestippeld, waarbij de deelnemers in kleine groepen en ieder in hun eigen tempo de route zullen afleggen. 

Voorbereiding

Het organiseren van Tour de Wits vraagt vanzelfsprekend enige voorbereiding met als hoogtepunt het uitzetten van de route. Het ophangen van de honderden pijlen, is een flinke klus waarbij door de organisatie al veel gelachen wordt.

Aantal enthousiaste deelnemers groeit ieder jaar

Tour de Wits kan, met haar ongedwongen sfeer, worden omschreven als ‘social ride voor de fanatieke wielrenner’. De jaarlijks terugkerende trouwe sponsoren zijn inmiddels de gewaardeerde basis van het sportieve succes. Mede dankzij hun bijdrage vindt het evenement voor de vijfde keer plaats en groeit het aantal enthousiaste deelnemers ieder jaar. Dit jaar staat de teller inmiddels op meer dan 80 deelnemers.

Als lokale ondernemers willen de mannen met Tour de Wits maatschappelijk betrokken zijn. Een stukje verbinding brengen in Rijswijk. Naast het fietsen is er gedurende de dag ruimte om elkaar te leren kennen, van gedachten te wisselen en uiteraard wordt er ook flink gelachen. 

De Rode Lantaarn

Prijzen win je niet bij de Tour de Wits, op één na: de Rode Lantaarn. Die is voor de fietser die als allerlaatste binnenkomt, pech heeft gehad of een ander bijzonder verhaal kent. Vorig jaar is de Rode Lantaarn uitgereikt aan een deelnemer met dubbel pech namelijk; twee lekke banden. In 2020 ging de deelnemer die de route afsneed en daardoor ruimschoots als eerste binnenkwam er met de lantaarn vandoor. De Rode Lantaarn is een wisseltrofee en wie-o-wie neemt hem dit jaar mee naar huis?

Middag op culinaire en gezellige wijze afgesloten

Na het afleggen of afsnijden van de route druppelt iedereen tussen 12:00 en 14:00 uur één voor één binnen op Landgoed Te Werve, waar een uitgebreide lunch wordt verzorgd en de middag op culinaire en gezellige wijze wordt afgesloten. 

Enthousiast geworden? Ook dit jaar is meefietsen nog mogelijk. Aanmelden kan nog tot uiterlijk donderdag 8 september 2022 via tourdewits@hoogenraad.nl.

Meer info: dewits.nl/event/tour-de-wits/.