Terugblik Rijswijks sportweekend: RVC Celeritas haalt dubbele cijfers in eerste bekerwedstrijd

De voetballers van RVC Celeritas scoorden maar liefst 14 maal in de eerste bekerwedstrijd tegen DVV Delft. (Foto: RM)

De voetballers van RVC Celeritas scoorden zaterdag 3 september maar liefst 14 maal in de eerste bekerwedstrijd tegen DVV Delft. Bij rust stond er al een voorsprong van 7-0 op het scorebord.

Door Ronald Mooiman

Doelpuntenmakers op het Sportpark Prinses Irene waren Appie Tajdirti (4x), Jergo Leijdekkers (4), Igor (3), Bencho Calliste (2) en Fernando Couvreur (1). Trainer Dennis Young: “Het was een zwakke tegenstander. Vorig seizoen was er tegen zwakke tegenstanders soms concentratieverlies. En dat was er zaterdag zeker niet. Bovendien zijn de nieuwe jongens goed ingepast. Al met al een goede start.”

Ook Vredenburch won. - Marcel van der Looij

Vredenburch, Semper Altius en Te Werve

Ook Vredenburch won. In de eerste bekerronde rekenen het met 2-1 af met het eveneens uit Delft afkomstige DVC. Voor de thuisploeg scoorden Lako Hamid en Rico Deekman. Semper Altius verloor voor de beker op eigen helft met 2-1 van Zwammerdam. Jordy Linnenbank was als enige trefzeker voor de Hoekpolderbewoners. liet het enige doelpunt voor Semper aantekenen. De vierde Rijswijkse amateurvereniging, Te Werve, speelt maandag in Noordwijkerhout tegen VVSB.

Softbal

De softballers van Red Lions kwam dit seizoen voor het laatst in actie. Zij moesten tweemaal winnen om deel uit te maken van de play offs. Op woensdag gingen zij met 3-10 onderuit tegen DVH, de nummer drie van de competitie. Vrijdag werd in Haarlem met 15-3 verloren van koploper Olympia. De play-offs werden gemist, maar met een vijfde plaats kan er toch enigszins worden gesproken van een geslaagd seizoen.

Op de zaterdag wonnen de softbalsters van Red Lions tweemaal: 4-0 en 5-4. Tegenstander was Sparks Haarle.