Competitie begint weer: vooruitblik op Rijswijks sportweekend

Sport
Afbeelding
(Foto: RM)

Nadat de voetballers vorige week waren begonnen in de bekercompetitie, zijn er nu ook verschillende andere Rijswijkse clubs die met hun competitie gaan beginnen. De korfballers van Refleks, de mannen en vrouwen van volleybalclub Inter Rijswijk en de hockey(st)ers van Rijswijk komen dit weekend voor het eerst binnen competitieverband binnen de lijnen.

Door Ronald Mooiman

De voetballers van Te Werve spelen zaterdag om 14.30 uur in hun tweede bekerwedstrijd op eigen veld tegen het tweede elftal van Rijnsburgse Boys. Alle andere Rijswijkse clubs komen in de tweede bekerronde alle op vreemde bodem uit. Semper Altius bindt vanaf 14.30 uur in Hoogmade de strijd aan tegen MMO. Vredenburch komt vanaf 15.00 uur in Rotterdam uit tegen VOB. Op dezelfde tijd begint het duel tussen het Haagse VCS en RVC Celeritas.

Softbal

Terwijl de mannen softballers van Red Lions hun competitie met een mooie vijfde plaats beëindigden, spelen de vrouwen komen zaterdag in Utrecht twee duels (14.00 en 16.10 uur) bij UVV.

Korfbal

Ook de korfballers beginnen aan hun competitie. Het ambitieuze Refleks staat een mooie streekderby te wachten. Vanaf 16.30 uur wacht hen een uitduel bij HKV/Ons Eibernest, een opponent van formaat. Topsportcoördinator Cock Bruijstens: ”Op zich zitten we in de 1e klasse in een interessante poule met regiogenoten Achilles, HKV Ons Eibernest, DES en Sporting Trigon. De start is belangrijk; vandaar dat we ook ruimschoots op tijd met de voorbereiding zijn begonnen. Een stevige poule maar we willen wel graag bovenin meedoen en dat kan met het materiaal dat er staat. We beginnen met een uitwedstijd bij HKV Ons Eibernest, een mooie graadmeter.”

Volleybal

De volleyballers van Inter Rijswijk beginnen hun competitie buiten de deur. De vrouwen komen zaterdag vanaf 13.00 uur uit bij Next Volley Dordrecht. De mannen spelen in Utrecht vanaf 17.00 uur tegen USV Protos.

Hockey

Tenslotte sluiten de dames en heren hockeyers van Rijswijksche HC het sportweekeinde op zondag. In de eerste competitieronde in de eerste klasse. De dames spelen vanaf 12.45 uur in Beverwijk tegen Overbos. In Leiderdorp openen de heren om 14.45 uur de competitie tegen Alecto. Coach Joost van Nes: ”Inmiddels doen wij ook weer bovenin mee in de eerste klasse. Het is mooi om die stijgende lijn te zien van een grote kern van dit team en hoe de nieuwe jeugdspelers zich aanpassen aan het hogere niveau.”