RVC Celeritas wil jeugdafdeling blijven verbeteren en topopleiding neerzetten

Sport
Hoofd jeugdcoördinator Pavan: "We zijn een club die wil presteren met de jeugd, maar waar vooral de plezier en ontwikkeling van de kinderen voorop staan."
Hoofd jeugdcoördinator Pavan: "We zijn een club die wil presteren met de jeugd, maar waar vooral de plezier en ontwikkeling van de kinderen voorop staan." (Foto: Haaglanden Voetbal)

De jeugdafdeling van RVC Celeritas is sinds de verhuizing van Den Haag naar Rijswijk flink gegroeid. Inmiddels heeft de vereniging een jeugdafdeling met 23 jeugdteams, in 2019 bestond de jeugdafdeling van RVC Celeritas slechts uit enkele teams.

Door Peter Petit

Roberto Pavan en Deniz Tekin (respectievelijk hoofd jeugdcoördinator en jeugdcoördinator bovenbouw) waren er in 2019 al bij toen de club besloot om meer in te zetten in de jeugd. De technische jeugdcommissie is sinds medio 2021 uitgebreid met een jeugdcoördinator onderbouw en jeugdcoördinator meisjesvoetbal.

Pionier in Nederlands vrouwenvoetbal

De technische jeugdcommissie heeft sinds vorig jaar gewerkt aan het implementeren van haar visie, die staat voor attractief en dominant voetbal waarbij plezier en ontwikkeling voorop staan. Dit heeft geleid tot de groei van de club, niet alleen in het aantal spelers, maar ook in het niveau van voetbal van de verschillende jeugdteams. Zo spelen de JO9 en JO10 hoofdklassevoetbal en zijn er meerdere teams die in de eerste klasse voetballen. Ook is de club, pionier van het Nederlandse vrouwenvoetbal waar Sarina Wiegman haar eerste stappen zette, trots op het meidenvoetbal dat opgezet is en waar er nu drie volwaardige meidenteams staan.


Haaglanden Voetbal

Hoofd jeugdcoördinator Pavan: “We zijn een club die wil presteren met de jeugd, maar waar vooral de plezier en ontwikkeling van de kinderen voorop staan. De kinderen die in de hoofdklasse spelen zijn voor ons daarom ook gelijkwaardig aan de kinderen die bijvoorbeeld vijfde klasse spelen. De trainings- en oefenvormen zijn voor iedereen gelijk en iedereen wordt ook gelijk behandeld. En die lijn willen we de komende jaren door blijven zetten. Plezier hebben in het voetbal is het allerbelangrijkste.”

Groeien

Jeugdcoördinator bovenbouw Tekin: “Wij willen blijven groeien, maar wel op een verantwoorde manier. We nemen daarom niet iedereen aan, zeker als we weten dat we dat niet kunnen faciliteren. Maar tot nu toe gaat het goed en kunnen we alle aanmeldingen aan. Hopelijk kunnen we binnenkort zelfs nog meer hulp verwelkomen bij de jeugdafdeling en kunnen we verder met het doorontwikkelen van de jeugdafdeling. We willen namelijk blijven verbeteren en een topopleiding neerzetten, dat verdient dit prachtige Prinses Irene sportcomplex namelijk. En dat verdient de club zeker. We zijn hier met veel plezier en willen dit tot een nog groter succes maken.”

Alle teams vol

Ondertussen heeft RVC Celeritas een ledenstop ingesteld omdat alle teams vol zitten. In de komende herfstvakantie zal geëvalueerd en bekeken worden waar de nieuwe aanmeldingen kunnen worden geplaatst.

www.haaglandenvoetbal.nl