Lustrum-editie Tour de Wits groot succes

Sport
Na ruim 60 km was er tijdens Tour de Wits een pitstop in Hoek van Holland, bij strandtent Casa Verde.
Na ruim 60 km was er tijdens Tour de Wits een pitstop in Hoek van Holland, bij strandtent Casa Verde. (Foto: Hoonhout)

Zondag 25 september werd voor de vijfde keer ‘de Tour de Wits’ verreden. Een initiatief van Michel Schot van café-restaurant De Wits en Robert Brandt van Hoogenraad NVM Makelaars, ondersteund door lokale sponsoren die ruim 80 sportievelingen een prachtige dag voorschotelden. 

Ingezonden


Om 09.00 uur verzamelden de renners zich op het Landgoed Te Werve waar gastheer Te Werve buiten de renners van warme koffie voorzag. Onder een waterig zonnetje en nog wat druppels van de nacht vertrokken de Rijswijkse helden voor hun toertocht. Een tocht die via het vernieuwde parcours van de Spartaan via beide stadsparken richting Midden-Delfland ging. 


Pitstop

Na ruim 60 km was er een pitstop in Hoek van Holland waar de deelnemers bij strandtent Casa Verde koffie met appelgebak kregen. Na meer dan voldoende suikers ging de tocht verder door de duinen om via Madestein en Wateringen na ruim 3.5 uur fietsen en 88 km op de teller weer te eindigen bij Te Werve Buiten. Moe maar voldaan kregen de renners daar een heerlijke versnapering aangeboden en kon onder het genot van de doorgebroken zon en een koel biertje worden teruggeblikt op een fantastische dag.


[Aanpassing 25/9 18:54: naam strandtent Hoek van Holland aangepast naar Casa Verde]