Inter Rijswijk weet niet te winnen van volleyballers Vives

Sport
Volleybal. Foto ter illustratie.
Volleybal. Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Na Spaarnestad en Donki Sjot, was Inter Rijswijk afgelopen weekend de volgende ploeg die het onderspit moest delven tegen VIVES. De sterk geconcentreerd spelende IJsselsteiners wonnen overtuigend met 3-0 (25-20, 25-22 en 25-23) van de gasten uit Rijswijk.

De IJsselhal, waar Inter Rijswijk de uitwedstrijd in de Topdivisie speelde, was zaterdag goed gevuld. In seizoen 2017/2018 kwam Inter Rijswijk nog uit in de Eredivisie. VIVES-trainer Kasper Langedoen stuurde hetzelfde hetzelfde zevental als de afgelopen twee gewonnen wedstrijden het veld in, waarbij een kleine blunder werd gemaakt met het opstellingsbriefje. 

VIVES begon wat onwennig, maar had de service van Inter Rijswijk goed onder controle. Hierdoor lag het side-out percentage hoog. Ze wisten de gasten steeds meer te ontregelen vanaf de servicelijn. Eindstad van de eerste set: 25-20.

Ook tijdens de tweede set had de passlijn van VIVES de service van Inter Rijswijk volledig onder controle. Hierdoor kon er veel vanuit de side-out gescoord worden. Inter Rijswijk had op haar beurt vooral veel moeite om de service van VIVES onder controle te krijgen. Halverwege de set zetten de Rijswijkers toch een serviceserie neer. Maar VIVES wist, dankzij hun sterk scorende aanvoerder, de set toch met 25-22 naar zich toe te trekken.

In de derde set wist Inter Rijswijk een gat van drie punten te slaan. Maar VIVES kwam weer terug, bleef een goed side-outspel spelen en scoorde nog wat ‘bigpoints’ langszij. Uiteindelijk won het thuis spelende team de derde set met 25-23.