Groepen 7 en 8 Rijswijkse basisscholen nemen Altis in bezit

Sport
Larissa Bentvelzen (rechts) en Steven Pouw bij de Schoolsportdag in het Sportcomplex De Altis.
Larissa Bentvelzen (rechts) en Steven Pouw bij de Schoolsportdag in het Sportcomplex De Altis. (Foto: Robert Heijdemann)

Twee dagen hebben de groepen 7 en 8 van Rijswijkse basisscholen het Sportcomplex De Altis ‘in bezit’ genomen. Bijna 1000 leerlingen spelen enthousiast wedstrijden korfbal en lijnbal. Maandag 14 november is ook Larissa Bentvelzen erbij. “Ik keek vroeger op school echt uit naar de sportdagen”, vertelt ze. Als wethouder sport zet ze zich in voor het bewegingsonderwijs.

Door Robert Heijdemann

“Rijswijk heeft al een lange traditie aan bewegingsonderwijs voor basisschoolleerlingen. Sport is belangrijk voor de manier waarop jongeren zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Naast de sportdagen en de gym op school zijn er ook projecten voor BSO’s (buitenschoolse opvang, red.)”, vult ze aan.

Mooie locatie

In het Sportcomplex De Altis worden veel wedstrijden gespeeld. Maar ook voor de Schoolsportdag is het een mooie locatie. De organisatie is in handen van de Rijswijkse Schoolsportcommissie. “Hierin zitten alle gymdocenten van de basisscholen,” vertelt Steven Pouw, de voorzitter van deze commissie. “Per jaar zijn er meerdere toernooien voor leerlingen van de basisscholen: de Zwemsportdag - het enige eendaagse evenement, met activiteiten in het water van de Schilp -, het dansfestival en de grote Schoolsportdag. Voor de helft worden hier wedstrijden gespeeld; voor de andere helft kunnen ze via workshops kennismaken met nieuwe sporten.”