Nieuw clubtenue voor badmintonvereniging BC Randstad

Sport
En dan loopt zomaar een hele badmintonclub rond in jouw ontwerp. “Ja, dat was wel heel tof om te zien.”
En dan loopt zomaar een hele badmintonclub rond in jouw ontwerp. “Ja, dat was wel heel tof om te zien.” (Foto: BC Randstad)

De spelers van badmintonvereniging BC Randstad badmintonnen sinds deze maand in een nieuw clubshirt. Een van de leden ontwierp het kersverse tenue. De traditionele licht- en donkerblauwe verenigingskleuren voeren nog steeds de boventoon, maar het nieuwe ontwerp heeft een strakke en moderne uitstraling.

Het bestuur reikte het T-shirt uit ter ere van het vijftigjarig bestaan van de club. “We wilden de leden een cadeau geven waar ze tijdens het spelen wat aan hebben”, vertelt voorzitter Peter Oosterwijk. Eigenlijk had de vijftigste verjaardag van BC Randstad al twee jaar geleden gevierd moeten worden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. “Een groot lustrumfeest hebben de leden nog te goed, maar het T-shirt wilden we ze niet langer onthouden.”

Vriendelijke uitstraling

Marissa Spijkerbosch, zelf lid van de club en in het dagelijks leven werkzaam als grafisch ontwerper, ging aan de slag om een ontwerp te maken. “Op internet zijn veel mooie voorbeelden van voetbal- en tennisshirts te vinden. Dat zijn sporten waarbij verenigingen vaak veel leden hebben, dus ik denk dat er meer budget en aandacht is voor toffe ontwerpen van clubkleding. Daar heb ik inspiratie opgedaan.” Voor Spijkerbosch was het belangrijk dat het shirt een vriendelijke uitstraling zou hebben, omdat de club volgens haar wel competitief is, maar gezelligheid onderling er het belangrijkst is.


BC Randstad is competitief, maar gezelligheid is het belangrijkst. - BC Randstad

Vierkantjes

Uiteindelijk kwam ze uit bij het ontwerp zoals het nu is: “Ik houd zelf van clean en simpel. De diagonale streep op de voorkant vind ik lekker speels”, zegt Spijkerbosch. Het bestuur wilde graag de vierkantjes die op het oude shirt stonden terug laten komen. “De hoeken daarvan heb ik verwerkt in de biezen onder de mouwen”.

En dan loopt zomaar een hele badmintonclub rond in jouw ontwerp. “Ja, dat was wel heel tof om te zien.” Ook voorzitter Oosterwijk is blij met hoe de T-shirts geworden zijn: “Ze zijn soepeler en flexibeler, en je kunt er fijn in bewegen. Het is een goede keuze geweest.”