De winterdip, hoe kom je hier doorheen?

Sport
Sporten is ook een manier om sombere gevoelens te doen afnemen.
Sporten is ook een manier om sombere gevoelens te doen afnemen. (Foto: Muscleminded.nl)

Weinig daglicht, uit bed stappen en thuiskomen in het donker, vervelende weersomstandigheden en de kou kunnen leiden tot een winterdip. 

Ook kan een winterdip deels komen door een tekort aan vitamine D en/of vitamine C. Er is weinig tot geen zon in de wintermaanden. En laat zonlicht nu net in verbinding staan met vitamine D. Zorg dus voor voldoende vitamine C en D.

Zoals je hierboven hebt gelezen is vitamine D essentieel om je gelukkig te voelen. Naast het feit dat vitamine D je gemoedstoestand en afweersysteem verbetert is vitamine D ook belangrijk in het proces om calcium op te nemen uit de voeding. Ook zorgt vitamine D voor sterkere spieren en botten. Combineer vitamine K met vitamine D voor een optimale opname.

Blijven sporten

Na het sporten komt er een belangrijk stofje vrij wat jou helpt de winter door te komen, namelijk endorfine. Deze stof geeft jou een rustgevend gevoel waardoor de sombere gevoelens afnemen. Het heeft dus een averecht effect als je binnen blijft zitten en niet gaat sporten. Dus kleed je goed aan en ga lekker sporten!

Ben jij geïnteresseerd in persoonlijke begeleiding, we zitten gelukkig niet ver van jou vandaan! Neem contact met ons op via www.muscleminded.nl en laten we samenwerken naar de fitste, sterkste en gezondste versie van jouzelf!

Groetjes, Sha

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.