Vredenburch bezorgt GDA een complete offday in Rijswijk

GDA speler Dennis Heemskerk torent hoog boven iedereen uit, maar de keeper van Vredenburch zal de bal wegstompen. (Foto: Berry Heemskerk)

Op een ijzig koud sportpark aan de Vredenburcherweg in Rijswijk trad GDA afgelopen weekend aan tegen Vredenburch.

De Loosduinse formatie was geen partij voor de Rijswijkers. Vanaf de 20e minuut waren de Vredenburch-spelers overal een stap eerder bij de bal. Na een begin van wat schaken opende Vredenburch in de 20e minuut de score uit een vrije trap, de bal werd keurig om de muur heen gekruld en eindigde achter de GDA-doelman in het doel, 1-0.

Overal stapje te laat

GDA speelde een matige wedstrijd en was zoals gezegd net overal een stapje te laat. Vredenburch had meer controle over de bal en was in de tegenstoot best wel gevaarlijk, zeker toen GDA-speler Dennis Heemskerk aan de linkerkant van het strafschopgebied makkelijk werd uitgespeeld en de spits de bal vrij in de korte hoek binnen kon schieten, 2-0.

Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamer op. GDA probeerde na de rust aan te zetten tot een overwicht, maar in de 56e minuut liep de score van Vredenburch op naar 3-0.

De coach van GDA bracht een aantal nieuwe spelers in, maar met meer dan één doelpunt kwam GDA niet terug.

Volgende week speelt GDA tegen een andere Rijswijkse club, Semper Altius.