Negen nieuwe jeugdtrainers Semper

Sport
Semper is negen nieuwe jeugdtrainers rijker.
Semper is negen nieuwe jeugdtrainers rijker. (Foto: RvD)

De afgelopen maanden hebben negen jeugdtrainers van Semper Altius op Sportpark Hoekpolder zich in het zweet gewerkt om hun felbegeerde trainersdiploma te behalen.

Onder de bezielende leiding van Monique Rikaart, docente KNVB, werden de mannen in enkele weken onder andere op de hoogte gebracht wat de leeftijdseigen kenmerken van de bepaalde leeftijdsgroepen zijn, hoe daarmee bij het coachen om te gaan, welke uitdagingen om te trainen zich voordoen en hoe zo’n training moet worden voorbereid en uitgevoerd.

Met het afronden van dit zogeheten JVTC-traject, is het de mannen duidelijk wat hun rol is in het totale meerjarenplan dat een jeugdspeler/-speelster bij Semper Altius doorloopt in hun ontwikkeling van Baas over bal tot Baas over tegenstander.

De laatste bijeenkomst werd tijdens een gezellig samenzijn afgesloten met een quiz, die gewonnen werd door de trainers van de JO11-1 en JO12-1 Murat en Joost, alvorens de trainers hun verdiende diploma’s ontvingen. De grootste winnaar is uiteindelijk Semper Altius, omdat ze weer negen gediplomeerde trainers rijker is.

In het voorjaar zullen de volgende jeugdtrainers van Semper Altius geschoold worden.