Nieuwe Rijswijkse Sportraad presenteert zich tijdens Sportcafé

Sport
Martine Koopman, de nieuwe voorzitter van de vernieuwde Rijswijkse Sportraad aan het woord.
Martine Koopman, de nieuwe voorzitter van de vernieuwde Rijswijkse Sportraad aan het woord. (Foto: RM)

Woensdag 18 januari heeft de nieuwe Rijswijkse Sportraad zich gepresenteerd tijdens het eerste Rijswijkse Sportcafé sinds tien jaar. Ook werden ten overstaan van veel Rijswijkse sportbestuurders enkele jeugdigen voorgesteld die zich namens de Sportraad gaan inzetten voor de sport in Rijswijk.

Door Ronald Mooiman

De kantine van sporthal De Altis was volgestroomd met veel sportbestuurders. Sommigen hadden elkaar al sinds de start van corona niet meer gesproken. De nieuwe voorzitter van de vernieuwde Rijswijkse Sportraad, oud D66-raadslid Martine Koopman, verwelkomde de aanwezigen en legde uit wat de huidige sportraad wil gaan doen voor de sportclubs waarvan sommige momenteel te maken hebben hoge kosten vanwege de energiecrisis. Bovendien zorgden teruglopende ledenaantallen voor minder inkomsten en een lagere speelgraad van velden. “We willen samen met de clubs kijken waar we jullie kunnen helpen in de breedste zin van het woord. We willen graag dat iedereen kan sporten in Rijswijk als men dat wilt. Er mogen hiervoor geen belemmeringen zijn.” 

Clubs helpen

Na de presentatie werden de nieuwe bestuursleden gekoppeld aan onderwerpen die momenteel bij sportclubs actueel zijn. Er kon door de aanwezige bestuurders gediscussieerd en overlegd worden over het omgaan met kwesties als onder meer inclusiviteit en het mogelijk maken van sporten tot op hogere leeftijd. Sportwethouder Larissa Bentvelzen luisterde aandachtig en stak zelf aan de sportbestuurders ook de helpende hand uit. “We gaan niet zeggen dat we alle problemen gaan oplossen met geld, maar we willen heel graag met de clubs samen kijken, waar we met de problemen kunnen helpen.” Bovendien keek zij ook vooruit naar het nieuwe sportpark Elsenburg waar hockeyers, fietscrossers en wielrenners gaan samenwerken met de gemeente om een rendabel sportpark te kunnen voltooien.