Te Werve gespaard door MVV 27

Rick Zwaard van MVV 27, tweemaal raak.
Rick Zwaard van MVV 27, tweemaal raak. (Foto: PR)

Zaterdag 4 februari kwam het Maaslandse MVV 27 in Rijswijk tegen Te Werve aan een voor hen op zich mooie overwinning. Echter de concentratie en scherpte leken het zo nu en dan in de 2e helft af te weten, de thuisclub kwam in ondertal nog terug tot 1-2.

Te Werve kwam direct na het beginsignaal opzetten, maar zag maar eenmaal kans om in de buurt van keeper Lars van Gastel te komen. De doelman moest redding brengen bij een inzet van Wilfred Geerman. MVV 27 kwam steeds beter voor de dag, zocht de weg naar voren en de kansen kwamen er. Lourens van Rooijen raakte van dichtbij de paal. In de 18e minuut kapte Dennis Louter na breed leggen van Bouke Schippers zijn tegenstander uit en schoot met zijn favoriete rechterbeen binnen (0-1). Veertien minuten later ontfutselde Michael Berrevoets een verdediger de bal en schoof deze beheerst binnen (0-2). Te Werve-doelman Tom Croes trapte even later de bal slordig uit en Dennis Louter produceerde van zo’n dertig meter ‘n meer dan aardige lob die op het dak van het doel eindigde. Met het vertoonde spel leek er geen vuiltje aan de lucht.

Scherpte verdween

Dat zou ook zo moeten zijn geweest als MVV 27 na de wisseling een deel van de meer dan grote mogelijkheden had benut. Vervolgens hadden de Maaslanders het idee dat het toch wel goed zou komen en de scherpte verdween. Duels werden eenvoudigweg verloren en Te Werve kon weer opleven. Tussen de bedrijven door had MVV 27 toch op 0-3 kunnen komen. Bouke Schippers zette Michael Berrevoets recht voor het doel, maar zijn treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Met een tweede gele kaart na een overtreding op Lourens van Rooijen moest Victor Sanchez Gomez vroegtijdig het veld verlaten. MVV 27 zette meer druk en de Rijswijkse keeper moest binnen enkele minuten driemaal redden.

Mooiste aanval

Bij een van de aanvallen van Te Werve gaf Mohamed el Boubsi een strakke voorzet die door Faysal Amaziane in de 82e minuut eenvoudig werd binnen getikt (1-2). Met wat vers materiaal, Jesper Baak en Harm Voogt, kwam er al snel de verlossing. In de 84e minuut gaf Jesper Baak met zijn eerste balcontact een haarscherpe pass op Rick Zwaard die opluchting bracht in het Maaslandse kamp (1-3). In de extra tijd misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd. Via veel schijven werd de verdediging van Te Werve geopend en kon Dennis Louter de bal klaar leggen voor Rick Zwaard die daarmee zijn tweede van de middag maakte (1-4). Geel aan Maaslandse kant was er voor Bret Rhijnsburger.

Een sportverslag of sportresultaat delen met Groot Rijswijk? Mail naar redactie.gr@uitgeverijwestmedia.nl.