Basketballer David N’Guessan scoort na Lokomotief in Amerika

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pexels/Markus Spiske)

David N’Guessan uit De Lier is met zijn team van Kansas State University doorgedrongen tot de laatste 16 van het belangrijkste college basketbaltoernooi van Amerika. Dat meldt mediapartner WOS.nl. N’Guessan ontwikkelde zijn talent bij Lokomotief Rijswijk.

David N’Guessan begon op zijn elfde met basketballen bij Lokomotief Rijswijk, samen met zijn drie broers. Lokomotief staat bekend om haar ambitieuze jeugdopleiding. Hier kon N’Guessan, die als kleine jongen van vier al wist dat hij voor de top wilde gaan, zijn talent goed ontwikkelen. Het was ook in Rijswijk dat hij met zijn coach Lars Jansen een video maakte, die hij opstuurde naar een recruiter in Amerika. Die video leidde ertoe dat verschillende coaches hem uitnodigden voor een presentatie.

Belangrijk basketbaltoernooi

Met een studiebeurs kon hij vervolgens twee jaar lang studeren en spelen bij de polytechnische universiteit Virginia Tech. Daarna stapte hij, om van speelstijl te veranderen, over naar the Wildcats van Kansas State University, zo vertelt zijn moeder aan WOS. Dit jaar speelt hij voor het eerst in March Madness, na NBA het belangrijkste basketbaltoernooi in Amerika, waarin de beste universiteitsteams het tegen elkaar opnemen. Zijn team is nummer drie van de competitie.