Dames 1 van Inter Rijswijk handhaven zich in Eerste Divisie B

Sport
Dineke van Dijken en Sterre Willems.
Dineke van Dijken en Sterre Willems. (Foto: Kees Franken)

Zaterdag 25 maart waren de Dames 2 van de Capelse volleybalvereniging (VCN) de tegenstander van de D1 van Inter Rijswijk. 

Door Kees Franken

Op de ranglijst stond VCN één plaatsje hoger bij aanvang van de wedstrijd. Het begon goed voor de Rijswijkse dames; zij wonnen de eerste set met 25-17. De tweede set ging met 19-25 naar de dames van VCN. Hoewel de dames van Inter Rijswijk er stevig tegenaan gingen, werd set 3 helaas nipt verloren met 22–25 en lukte het de dames van trainer Willy Steenbakker niet de vierde set naar zich toe te trekken. Ondanks het enthousiasme van het publiek, dat in groten getale aanwezig was op de tribune in de Rijswijkse Sporthal de Altis.


Lisanne Bassie

Lisanne Bassie speelde ook mee. Eerder deze week verklaarden zij en haar broer Daniel Bassie in een interview met het AD weliswaar in het Westland te wonen, maar vaker bij hun club Inter Rijswijk te zijn. Ze heeft het ook even in Dordrecht geprobeerd, maar was binnen een halfjaar weer terug in Rijswijk, vooral vanwege de gezelligheid: bij Inter bekijken mannen en vrouwen elkaars wedstrijden, en dat is kennelijk niet overal zo. 


Lisanne Bassie en Marianne Schapenhok. - Kees Franken

Zus en broer rijden drie keer per week vanuit het Westland naar Rijswijk. Lisanne sprak tegen AD de verwachting uit dat het dit seizoen nog niet zal lukken omhoog te gaan, maar binnen “een paar jaar zou dat moeten kunnen.” Hierbij noemt ze de nieuwe accomodatie er in vergelijking met de oude Marimabahal “in ieder geval geschikt voor”.

Nog twee wedstrijden

D1 van Inter Rijswijk handhaaft zich voor nu in elk geval in de Eerste Divisie B. Er staan nog twee wedstrijden op het programma: in Zaanstad en in Sporthal Houtrust in Den Haag.