Bekerfinale hoogtepunt voor RHC: ‘Nu is het aan ons om het af te maken’

Sport
Als club staat RHC voor het eerst in de finale van een landelijk bekertoernooi.
Als club staat RHC voor het eerst in de finale van een landelijk bekertoernooi. (Foto: Ronald Mooiman )

Zaterdag staat voor de hockeyers van Rijswijkse HC in Houten de finale van de Silver Cup te wachten. Een hoogtepunt in de geschiedenis van de club. De weg naar de finale kende veel hoogtepunten en voor de vertrekkende trainer/coach Joost van Nes gloort er een mooi afscheid aan de horizon.

Door: Ronald Mooiman

De hele club heeft – vooral in de thuiswedstrijden in kwart- en halve finale- mee gefeest na het behalen van de volgende ronde en de finale. De winst in de finale tegen Helmond moet het hoogtepunt worden van dit en de afgelopen seizoenen. Wij peilden de meningen.

De weg naar de finale was een bijzondere, zo weet ook speler Sander Gunst. “Onze eerste Silver Cup-wedstrijd tegen Ypenburg was al direct een wedstrijd voor in de boeken. Al heel wat jaren hopen wij elkaar te loten in de Silver Cup, aangezien veel spelers elkaar goed kennen. De sfeer en ambiance was echt geweldig. Daarna volgden nog vier mooie en spannende wedstrijden, met als kers op de taart de 8-1 winst tijdens de halve finale in eigen huis. Een heuse feestavond voor heel Rijswijk.”

Vuurwerk

Een ander ‘kind van de club’ is Damon Reinigert. Hij maakt in de tweede helft van het seizoen zijn comeback in het eerste team. “Voor iedereen is de finale ook een hoogtepunt van de hockeycarriere. Bijna ons hele team heeft nog nooit zulke mooie wedstrijden gespeeld als in de thuiswedstrijden in de beker. Ook voor de club is dit wel een hoogtepunt. Dat was ook wel te zien in de kwartfinale en halve finale. Er waren zo veel mensen langs de lijn en er werd veel vuurwerk afgestoken. De sfeer was top en dat we wonnen zorgde voor een mooi feestje op de club.”

Ook Hidde Caminada kijkt met graagte uit naar zaterdag. “De finale betekent voor mij persoonlijk erg veel. Ik ben als kleine jongen begonnen in de jeugd en heb altijd op RHC gehockeyd. Vroeger was ik dan als jeugdspeler ook altijd te vinden op zondag om te kijken naar de wedstrijden van H1. Zo heb ik als jeugdspeler nog sommige gasten waar ik nu mee hockey kampioen zien worden of zien promoveren. Als ik daar na al die jaren nu zelf mag staan en in belangrijke wedstrijd is dat natuurlijk super mooi.”

Beker

Voor Joost van Nes moet deze finale als vertrekkend trainer/coach een mooi afscheid op gaan leveren. “Ik denk dat de kansen om te winnen 50/50 zijn. Het zal ongetwijfeld spannend worden. Er is niet echt een uitgesproken favoriet voor deze wedstrijd zegt mijn gevoel. Eigenlijk weten wij niet zo veel van Helmond . Behalve dat voormalig international Bob de Voogd daar speelt en dat het ook hecht team is. Voor mij is dit zeker een hoogtepunt, naast de twee behaalde kampioenschappen met Rijswijk waarvan één als speler en als coach. Als club staan we voor het eerst in de finale van een landelijk bekertoernooi. De beker leeft en heeft onze al twee geweldige avonden bezorgd op RHC. Nu is het aan ons om het af te maken.”