Zwembad De Put zoekt oud-leden vanwege 100-jarig jubileum

Sport
Natuurbad De Put biedt al een eeuw verkoeling aan de inwoners van Rijswijk.
Natuurbad De Put biedt al een eeuw verkoeling aan de inwoners van Rijswijk. (Foto: archieffoto Tino van Dam)

Natuurbad De Put uit Rijswijk viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Het meer van Te Werve, ontstaan uit zandafgravingen voor de Haagse wijken Laakkwartier en Spoorwijk in 1910, bood vanaf het begin al zwemgelegenheid. Landgoedeigenaar Labouchère keurde dit goed.

In 1922 werd het landgoed verkocht aan BPM, de voorloper van Shell. Zwemmen in De Put kon doorgaan, mits zwemmers zich verenigden. Zo ontstond op 9 april 1923 de Rijswijks(ch)e Zwemvereniging (RZV). Het bad groeide gestaag en in 1954 werden een nieuwe kassa, springtoren en badmeesterhuisje aan het complex toegevoegd. Jaarlijks behaalden gemiddeld 130 mensen hun diploma in De Put. Duizenden Rijswijkers hebben de afgelopen eeuw hun zwemkunsten in het bad verbeterd.

Zoektocht naar oud-leden

Ter ere van deze mijlpaal is het natuurbad op zoek naar oud-leden van de RZV en oud Putkaarthouders. Dit jaar staan meerdere jubileumactiviteiten op het programma en oud-leden zijn welkom hier aan deel te nemen. Stuur bij interesse een e-mail naar zwembaddeput@tele2.nl.