Komt de amateurscheidsrechter van het jaar dit seizoen uit Rijswijk?

Sport
De scheidsrechter is een onmisbare schakel tijdens de ruim 30.000 amateur voetbalwedstrijden per weekend.
De scheidsrechter is een onmisbare schakel tijdens de ruim 30.000 amateur voetbalwedstrijden per weekend. (Foto: Laurens Lindhout/Soccrates)

Zonder scheidsrechter geen voetbal! Sterker nog, de (assistent-)scheids is een onmisbare schakel tijdens de ruim 30.000 amateur voetbalwedstrijden per weekend. Samen met spelers, trainers en supporters zorgt “de scheids” ervoor dat wedstrijden volgens de regels en vol fairplay verlopen.

Komt de beste scheidsrechter van dit seizoen wellicht uit Rijswijk? KNVB en ARAG zetten de scheidsrechter in de spotlight met de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing. De awards zijn voor de (assistent-)scheidsrechters die fairplay ademen. Een scheidsrechter die besluitvaardig is, een echte leider en een echte teamplayer. Iemand die mentaal en fysiek fit is en bovenal zorgt voor spelplezier. Scheidsrechters kunnen van 5 september tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

Extra aandacht

De verkiezing, waarbij onder meer aandacht wordt gevraagd voor het belang van fairplay op voetbalvelden, is dit jaar uitgebreid. Er is extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en voor aanstormend talent tot en met 18 jaar. Zowel KNVB-scheidsrechters als verenigingsscheidsrechters kunnen worden opgegeven voor de verkiezing. Na de nominatieperiode kan er tot en met 12 november 2023 via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl worden gestemd. Uit elke provincie van Nederland wordt per categorie de (assistent-)scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen voor de selectiefase. Net zoals vorig jaar beoordeelt een vakkundige jury alle kandidaten in de selectiefase. De jury bestaat ook nu weer uit Bas Nijhuis (scheidsrechter), Franca Overtoom (scheidsrechter), Sjoerd Moussou (voetbaljournalist, columnist en schrijver) en CEO van ARAG Nederland Marc van Erven.


Welke scheidsrechter wint deze bokaal?  - PR foto.

De uitslag wordt op 6 januari 2024 bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse Dag van de Fairplay.