Weekend van winst én verlies voor Rijswijkse Red Lions

Sport
In de zesde inning lukte het de Lions om twee dames over de plaat te krijgen.
In de zesde inning lukte het de Lions om twee dames over de plaat te krijgen. (Foto: Kees Franken)

Afgelopen zaterdag speelden de dames van de Red Lions de laatste twee wedstrijden tegen de Amsterdamse Pirates, die vier plaatsen onder hen op de ranglijst staan.

Bij de eerste wedstrijd wilde het voor de Rijswijkse dames niet zo goed lukken. In de derde inning stonden ze al met 2 – 1 achter en deze stand bleef ook tot na de vijfde inning op het scorebord staan. In de zesde inning lukte het de Lions om twee dames over de plaat te krijgen, maar dat lukt bij de laatste inning ook bij de Pirates, zodat de eerste wedstrijd met 3 – 4 werd afgesloten.


 Kees Franken

Een half uurtje later begon de tweede wedstrijd en daar begonnen de Rijswijkse dames in de aanval, zodat na de eerste inning de stand al 3 -0 stond. In de derde inning gingen de Pirates terug in de aanval en door wat kleine veld foutjes bij de Red Lions eindigde deze inning met 3 – 4. In de vijfde inning stond het weer gelijk. Wat trainer Gregory Grampon na deze precies inning tegen de dames heeft gezegd blijft onbekend, maar de dames sloegen de bal met volle kracht het veld in. Zij scoorden drie punten achter elkaar en na de zesde inning was de stand 9 – 4 . Dat bleef ook zo.


 Kees Franken

Er staan nog twee uitwedstrijden op het programma tegen Onze Gezellen en Sparks Haarlem. Daarna sluiten zij deze competitie af op zaterdag 30 september om 14.00u in sportpark Hoekpolder tegen Euro Stars, die op de eerste plaats in de competitie staan en nu al tien punten voor staan.