Lucht opgeklaard tussen RVC Celeritas en Stichting Sportpark Prinses Irene

Sport
Afgelopen maandag ontmoetten alle betrokkenen elkaar voor een gesprek.
Afgelopen maandag ontmoetten alle betrokkenen elkaar voor een gesprek. (Foto: Kees Franken)

Na de, zoveelste, lijmpoging tussen vierde klasser RVC Celeritas en voorzitter Hans Lammerink van de Stichting Sportpark Prinses Irene, lijkt de lucht enigszins geklaard en praten beide partijen weer met elkaar. De nieuwe bemiddelingspoging van Ton Beije, hoofredacteur van het onafhankelijke voetbalnieuwsplatform Haaglanden Voetbal, en John van Zweden, voorzitter van het Delftse DHC, lijkt succes te hebben opgeleverd.

Door: Peter Petit

De langlopende controverse tussen Celeritas en de Stichting was ook Haaglanden Voetbal lange tijd een doorn in het oog, zo laat de Rijswijkse hoofdredacteur Beije op het voetbalnieuwsplatform weten. Na een aflevering van het tv programma Haaglanden Voetbal Midweeks, waarin uitvoerig aandacht werd geschonken aan de ruzie, boden Beije en Van Zweden aan om tot een nieuwe poging tot verzoening tussen beide partijen te komen. Beije had Hans Lammertink van de Stichting en eigenaar van de opstallen op het sportpark, gevraagd of hij akkoord zou gaan met deze nieuwe lijmpoging, waarop hij positief reageerde. Ook het bestuur van Celeritas liet weten een nieuwe bemiddelingspoging toe te juichen.

Gezuiverd

Afgelopen maandag ontmoetten alle betrokkenen elkaar voor een gesprek waarin de naam van Lammertink werd gezuiverd en door de aanwezige bestuursleden van Celeritas werd erkend dat hij in het verleden veel voor de club heeft gedaan op het moment dat de club enige jaren geleden vanuit Den Haag naar Rijswijk verhuisde. Ook werden er afspraken gemaakt voor het gebruik van velden en het gebruik van de kleedcabines. Sinds de ruzie tussen beide partijen mocht Celeritas geen gebruik meer maken van de kleedkamers en kantine op het sportpark, waardoor het uit moest wijken naar de naast het park gelegen sporthal de Schilp. Ook zal de veldverlichting tijdens de trainingsavonden van Celeritas weer gewoon aan zijn. De nieuwe samenwerking gaat overigens pas van kracht wanneer beide partijen, Stichting en bestuur Celeritas, hun handtekening hebben gezet. Komende dinsdag is de Algemene Ledenvergadering van Celeritas waar ook de toekomst van de vereniging op de agenda staat.