Topper tussen FC Zoetermeer en Vredenburch in 4D loopt volkomen uit de hand

Sport
De wedstrijd stond bol van onderlinge irritaties.
De wedstrijd stond bol van onderlinge irritaties. (Foto: Kees Franken)

De topper in het regionale amateurvoetbal in de vierde klasse tussen de twee grote concurrenten FC Zoetermeer en Vredenburch eindigde zaterdagmiddag chaotisch. Bij het verlaten van het veld van beide teams ontstond er tumult. Dit tumult werd snel in de kiem gespoord en de aanwezige politie, voor alle zekerheid ter plaatse gekomen met acht voertuigen, hoefde niet in te grijpen.

Door: Peter Petit

Na afloop had niemand het meer over de uitslag 2-2, maar wel over de beroering tijdens en na afloop en gedurende de wedstrijd. De spelers van Zoetermeer zochten tijdens de wedstrijd de confrontatie op met de meegekomen supporters van Vredenburch, door hun twee doelpunten uitbundig voor hun gezicht te vieren. Bij het verlaten van het veld kregen de spelers te maken met een deel van het publiek dat de confrontatie met hun zocht. Tijdens deze, rommelige, wedstrijd kregen de spelers al veel commentaar van de supporters op hun dak. Intussen is dit het zoveelste incident de laatste weken in het amateurvoetbal in onze regio, het houdt maar niet op, elke week valt er wel over een opstootje te melden, soms zelfs meerdere, in plaats van over het spelletje zelf. Lesley de Lepper, assistent-trainer van Vredenburch reageerde na afloop nuchter over de gebeurtenissen na het laatste fluitsignaal. De Lepper: “Wij hebben FC Zoetermeer in goede harmonie de club verlaten, en kijken uit naar de volgende ontmoeting”. Martijn de Zoete, hoofdtrainer van de thuisploeg: “Wat er na de wedstrijd is gebeurd, had niks met voetbal te maken, Vredenburch is gewoon het terrein af kunnen gaan”.


Foto: Kees Franken

Irritaties

De wedstrijd stond toch al bol van onderlinge irritaties, veroorzaakt door de vele onderlinge duels tussen de spelers. Na een 1-0 achterstand scoorde Johnny Vergeer de Rijswijkse gelijkmaker. Een kwartier voor tijd leek de winst toch in Zoetermeer te blijven, maar ver in blessuretijd, minuut 95, bracht Rico Deekman Vredenburch uit een penalty,en tot groot ongenoegen van de Zoetermeer supporters, op gelijke hoogte. Wat er daarna gebeurde had niets meer voetbal te maken, erkende ook Martijn de Zoete, hoofdtrainer van FC Zoetermeer. “Maar Vredenburch is wel gewoon het terrein af kunnen gaan”, aldus de hoofdtrainer van Zoetermeer.


Foto: Kees Franken

Na dit gelijkspel gaat FC Zoetermeer nog altijd aan kop in 4D, Vrdenburch heeft met één duel minder gespeeld evenveel verliespunten.

RVC Celeritas

De Rijswijkers leden zaterdag hun zevende seizoensnederlaag uit acht wedstrijden. Ditmaal was Quintus met 7-1 veel te sterk voor het team dat niet aan degradatie naar de vijfde klasse lijkt te kunnen ontkomen. Moreno Giske schoot het enige Rijswijkse doelpunt binnen. Komende zaterdag wacht in Rijswijkse de absolute degradatiekraker tegen Deltasport dat één plek hoger staat met twee punten meer.

Te Werve

Na twee broodnodige zeges verloor Te Werve zaterdag weer eens en wel van het Leidschendamse SEV. Het werd 1-2 voor de bezoekers. Het team van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede speelde deze thuiswedstrijd op het terrein van RVC Celeritas. Het hoofdveld op sportpark Vredenburch krijgt momenteel, midden in het seizoen, een nieuwe toplaag kunstgras en met de hevige regenval was de kans op afgelasting op het alternatieve grasveld bij Vredenburch, erg groot. Maar liefst drie basisspelers van Te Werve meldden zich te laat voor de wedstrijd en werden door Van Oostrom Soede genegeerd. In plaats daarvan namen drie invallers de plekken van deze routiniers in, maar ondanks dat deze invallers hun stinkende best deden, kwam deze noodgedwongen vervanging, het spel van de Rijswijkers niet ten goede. Het doelpunt van Te Werve kwam van de voet van Aymane Achnak. Te Werve voelde zich benadeeld door een goedgekeurd doelpunt van de tegenstander met een buitenspelluchtje en een niet gegeven pingel.

5C

Het topduel in de vijfde klasse C tussen Quick Steps en Semper Altius eindigde in een 2-1 zege voor de thuisploeg uit Den Haag. Tonny de Weerd scoorde voor de Hoekpolder bewoners. Quick Steps klom door de winst ten koste van Semper Altius naar de tweede plek. De Rijswijkse formatie staat nu derde, twee punten achter Quick Steps en al acht punten op RAS, komende zaterdag van tegenstander van het team van hoofdtrainer Eki Korte.

Afbeelding
Afbeelding