Lokomotiefmannen winnen ruim van BV Amsterdam

Sport
Lokomotief Mannen 1 speelt in de hoogste amateur basketbal competitie van Nederland.
Lokomotief Mannen 1 speelt in de hoogste amateur basketbal competitie van Nederland. (Foto: Kees Franken)

Afgelopen zaterdag speelden de mannen 1 van Lokomotief tegen de BV Amsterdam in de Altis sporthal. Vanaf het begin waren de Rijswijkse mannen de bovenliggende partij.

BV Amsterdam was met zeven spelers gekomen, dus veel wisselen was er voor de coach niet bij. Bij Lokomotion zaten er genoeg vervangers op de bank naast coach Peter Mourik. De eerste periode werd al afgesloten bij een stand 48-21. Dat beloofde wat voor de einduitslag, die uiteindelijk 93–48 in het voordeel van de Rijswijkse mannen was.

Lokomotief Mannen 1 speelt in de hoogste amateur basketbal competitie van Nederland: de promotiedivisie. Laurens Yperlaan, spelend onder nr 8, was met 24 punten de best scorende speler aan de kant van Rijswijk. Door deze uitslag staan de Rijswijkse mannen bovenaan met 16 punten uit 8 gespeelde wedstrijden en een puntentotaal van 222. 


Foto: Kees Franken

De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 december om 18.15 u in de Altis sporthal tegen BS Leiden dat op de tweede plaats achter Lokomotief staat, dus een mooie wedstrijd om te komen bekijken. Daarna pas weer een volgende thuiswedstrijd op 20 januari 2024 om 19.00u tegen de Groene Uilen de studentebasketbal vereniging uit Groningen.