Mannen Inter Rijswijk winnen zinderend spannende derby

Sport
Afbeelding
(Foto: PR)

Het eerste mannenteam van Inter Rijswijk heeft de regio derby in de Topdivisie Mannen B tegen Gemini - Kangeroes uit Voorschoten met 3-2 gewonnen (25-15, 19-25, 25-27, 25-11, 15-12). De mannen van coach Ferry van Hal trokken voor het thuispubliek aan het langste eind.

Het was inmiddels alweer even geleden dat Inter Rijswijk voor eigen publiek speelde. Op zaterdag 28 oktober sleepte het team met gemak drie punten binnen tegen oud-eredivisionist Taurus. De twee uitwedstrijden in de afgelopen weken werden helaas niet gewonnen. 

In de eerste set kwamen de mannen van de thuisploeg goed uit de startblokken. Kangeroes had weinig te vertellen en kreeg geen kansen. Rijswijk stoomde door naar de 25 en liet de gasten op 15 achter. In set twee leken de rollen compleet omgedraaid. De thuisploeg was het helemaal kwijt en kreeg het spel maar niet onder controle. Er leek nog even een eindsprint ingezet te worden, maar het was toch de Kangeroes die de set wonnen met 19-25.

Eindsprint

De mannen van Rijswijk herpakten zich in de derde set en leken op hun gemak op de setwinst af te stevenen. Gemini- Kangeroes zette echter ineens een eindsprint in. Na de 24-24 en 25-25 pakte het de setwinst met 25-27. In de vierde set leek Rijswijk er klaar mee. De mannen gunden de tegenstander niets meer, hetgeen ook uit de setstand bleek. De gasten kwamen met 25-11 niet eens boven de 15 punten uit. Tijd voor een vijfde en beslissende set!

In deze set ging het erg gelijk op, maar Rijswijk wist de tegenstander met één à twee puntjes toch steeds op veilige afstand te houden. Na een discutabele bal – die door de passer-loper van Gemini via de tribune nog terug werd gehaald- leek de set bijna nog uit handen van de thuisploeg te glippen. Coach Van Hal wist zijn ploeg echter snel tot bedaren te brengen, waarna de laatste paar punten op bijna zakelijke wijze netjes werden binnengehaald, waarmee de winst naar de mannen van Inter Rijswijk ging.

Komende zaterdag staat er voor de mannen wederom een uitwedstrijd op het programma. Direct concurrent Volley Tilburg is dan om 20:30 uur de tegenstander in de Topsporthal in Tilburg.