Rijswijk gaat met acht andere gemeenten werken aan G-sportaanbod

Sport
Wethouder Gijs van Malsen (in rode trui) ondertekende namens Rijswijk de overeenkomst.
Wethouder Gijs van Malsen (in rode trui) ondertekende namens Rijswijk de overeenkomst. (Foto: Valerie Kuypers)

Tijdens de jaarlijkse G-sportdag op zondag 26 november hebben negen wethouders uit de regio Haaglanden een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren - waaronder Rijswijkse wethouder Gijs van Malsen (PvdA, Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding, Welzijn). Deze overeenkomst is een verlenging van de intentieverklaring die de gemeenten vijf jaar geleden met elkaar zijn aangaan en wordt nu omgezet naar een samenwerkingsovereenkomst.

De gemeentes vinden dat mensen met een beperking recht hebben op een goed en toegankelijk sportaanbod en slaan daarom de handen in elkaar. Door regionaal de krachten te bundelen zorgen de gemeentes voor betere aansluiting van het sport- en beweegaanbod op de wensen en behoeften van mensen met een beperking. Zo wordt gezorgd dat er in elke gemeente voldoende sportaanbod is. Ook zorgt de samenwerking ervoor dat professionals op het gebied van aangepast sporten en bewegen intensiever samenwerken en kennis delen. 

Mensen met beperking verdienen een goed sportaanbod

Hilbert Bredemeijer, wethouder sport in Den Haag, is namens de negen gemeentes blij met de samenwerking. “Iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een beperking. Daarom bundelen deze negen gemeentes de krachten en werken we samen voor passend en voldoende aanbod voor mensen met een beperking. Zoveel mogelijk mensen laten sporten en bewegen: dat kunnen we alleen sámen.” 

Puzzel

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats tijdens de jaarlijkse G-sportdag, dit jaar in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Tijdens dit evenement kunnen mensen met een verstandelijke beperking diverse sporten uitproberen en ontdekken wat ze leuk vinden. 


Tijdens het evenement hebben de wethouders de samenwerking symbolisch voortgezet door gezamenlijk een puzzel te leggen. Sporters met een beperking en hun begeleiders overhandigden een puzzelstuk aan een wethouder ter ondertekening, waarna de puzzelstukken werden samengevoegd om de overeenkomst officieel te bekrachtigen.