Overzicht Rijswijks amateurvoetbal: Vredenburch profiteert van misstap FC Zoetermeer

Sport
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay)

Vredenburch profiteerde zaterdag van een dwaling van naaste concurrent FC Zoetermeer. De Rijswijkers versloegen op eigen terrein zonder enige moeite het Maassluise MSV’71 met 4-1, in Delft kwam Zoetermeer tegen DHLniet verder dan een gelijkspel 1-1. De achterstand van Vredenburch op Zoetermeer bedraagt nu één punt, maar het team van Remco Torken en assistent Desley de Lepper, heeft nog één duel te goed. Datzelfde geldt voor het sterk opkomende VV Maasdijk, dat aan het eind van de rit wel eens als grote overwinnaar in de strijd om de titel in 4D uit de bus zou kunnen komen.

Door: Peter Petit

Vredenburch-MSV’71

Vredenburch besliste het duel tegen de Waterwegbewoners reeds in de eerste helft. Doelpuntenmakers waren Rico Deekman (2x), Moncif Hakmauoi en Kevin van Leeuwen, allen scoorden in de eerste helft. In de tweede periode was het kruit bij Vredenburch op, MSV kon nog wel het net vinden, einduitslag 4-1.

VDL – Te Werve

Na twee overwinningen verloor Te Werve voor de tweede achtereenvolgende keer, dit keer was VDL uit Maassluis met 3-2 te sterk voor de equipe van de Rijswijkse hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede. Te Werve kreeg op kinderlijk eenvoudige wijze de goals tegen. Faysal Amaziane is de laatste weken productief bij Te Werve, ook zaterdag was hij weer goed voor twee doelpunten, waaronder een strafschop. Te Werve leek nog met één punt in de bagage de terugreis naar Rijswijk te kunnen aanvaarden, maar na een hoekschop in de ‘dying seconds’ kreeg een speler van VDL de bal op zijn achterhoofd, de doelman van Te Werve verslagen achterlatend.

RVC Celeritas

RVC Celeritas was zaterdag boos op de scheidsrechter, die in hun ogen het snelle eerste doelpunt van tegenstander Deltasport goedkeurde. “Buitenspel” zo vond men bij de Rijswijkse hekkensluiter. Maar de 0-1 bleef nog lange tijd op scorebord staan, pas in de laatste minuut scoorde Abdoellah Tajdirti uit een hoekschop de gelijkmaker, 1-1. Ook na dit tweede puntje in de competitie blijf Celeritas, dat tot nu toe geen enkele wedstrijd heeft gewonnen, laatste.