Rijswijkse hockeymannen verslaan met grote cijfers HV Barendrecht

Sport
Vanaf het begin waren de  Rijswijkers de bovenliggende partij.
Vanaf het begin waren de Rijswijkers de bovenliggende partij. (Foto: Kees Franken)

Gisteren waren de dames en heren van HV Barendrecht de tegenstander van de Rijswijkse Hockey club. De Rijswijkse dames, die maar één plaatsje hoger op de ranglijst staan dan de dames uit Barendrecht, wisten in een mooi duel deze wedstrijd met 4–0 te winnen. Zij staan nu op de 7e plaats van de ranglijst. 

Tijdens de wedstrijd werden zij regelmatig overvallen door een stevige regenbui, maar dat deerde de RHC dames niet.

Later traden de heren van Rijswijk aan tegen de heren van HV Barendrecht, die op de laatste plaats van de ranglijst staan. Dat mocht voor de Rijswijkse heren geen probleem worden en dat bleek ook wel. Vanaf het begin waren de Rijswijkers de bovenliggende partij. Na een kwartiertje in de eerste periode stond het al 1- 0 en op slag van rust maakten zij daar 2–0 van. De tweede periode eindigde met de 3-0 stand op het bord.


De gedrevenheid spat van het veld af. - Kees Franken

Na de rust gingen de Rijswijkse mannen er weer met veel enthousiasme tegenaan. Een penalty zorgde voor het 4e doelpunt en tenslotte eindigde de derde periode met 5-0. In de 4e periode scoorden geen van beiden partijen. Door dit resultaat staan de Heren van Rijswijk na deze laatste wedstrijd voor de winterstop op de 4e plaats.


Foto: Kees Franken

Op 3 maart 2024 spelen de Dames en Heren van RHC weer thuis aan de Lange Kleiweg.