Twee routiniers moeten zorgen voor lijfsbehoud RVC Celeritas

Sport
Jergo Leijdekkers.
Jergo Leijdekkers. (Foto: Peter Petit)

Het in de vierde klasse uitkomende RVC Celeritas kon afgelopen zaterdag in de kelderkraker tegen het Vlaardingse Deltasport weer beschikken over twee spelers die eerder te kennen hadden gegeven het wat rustiger aan te willen doen. 

Roger Smees (40) had eigenlijk al officieel afscheid genomen van de eerste selectie, maar toen hoofdtrainer Yasir Ahmead eerder dit seizoen een beroep op hem deed, was Smees maar al te graag bereid de kicksen weer aan te trekken. Boezemvriend Jergo Leijdekkers (39) had officieel nog geen afscheid van de selectie genomen, wilde het, aan het einde van zijn loopbaan, wat rustiger aan gaan doen, meer tijd aan zijn voetbalschool besteden, maar was op afroep wel beschikbaar. 

Ahmead hoopt met de twee routiniers in zijn team op betere resultaten, Celeritas heeft na negen wedstrijden nog geen wedstrijd gewonnen en staat met twee punten uit twee gelijke spelen onderaan, degradatie naar de vijfde klasse dreigt. De bij Celeritas debuterende trainer zou de doelpunten van goaltjesdief Leijdekkers en de routine van Smees voor de rest van dit seizoen dan ook heel goed kunnen gebruiken. 

Afgelopen zaterdag kwam dat er nog niet helemaal uit, tegen Deltasport, een andere laagvlieger in 4D, kwam Celeritas thuis niet verder dan een remise, 1-1. “Niet gewonnen, maar ook niet verloren” reageerde Leijdekkers na afloop van het duel.