Vanavond topbasketbal om beker: amateurs van Lokomotief tegen profs van Zwolle

Sport
Lokomotief in actie.
Lokomotief in actie. (Foto: Archieffoto)

Topbasketbal vanavond in Sporthal De Altis, waar het Rijswijkse Lokomotief bezoek krijgt van topclub Landstede Hammers. Dit is de 1/8 finale van de strijd om de Basketball Cup, de nationale bekercompetitie in het basketbal. De profs uit Zwolle bezetten momenteel de derde plaats in de competitie van de Nederlandse groep van de BNXT League, de gezamenlijke competitie tussen de Nederlandse en Belgische topteams. Lokomotief speelt in de promotie divisie, het hoogste basketbal amateur niveau.

Door: Peter Petit

In de strijd om de nationale voetbalbeker komt het met enige regelmaat voor dat amateurteams het tegen profteams op moeten nemen. Verrassingen zijn dan niet uitgesloten, maar dat Lokomotief vanavond één van de sterkste Nederlandse profploegen uit de beker knikkert, lijkt bij voorbaat uitgesloten. Toch is een bezoek aan deze wedstrijd meer dan de moeite waard, de sfeer bij de thuiswedstrijden in de Altis is, dankzij de supporters, altijd uitstekend. En dan is er natuurlijk nog het basketbal op hoog niveau van één beste Nederlandse mannenteams, de landskampioen van 2018-2019 en het zal zeker interessant zijn om te zien zijn hoe de talentvolle selectie van Lokomotief zich tegen het geweld van de Zwollenaren zal weren. 

Lokomotief – Landstede Hammers kent een aanvangstijdstip van 20:30 en speelt zich af sporthal Altis, de Bruyn Kopsstraat 1, Rijswijk.