Monsterscore RVC Celeritas in oefenduel tegen zwak VCS

Sport
Celeritas trainer Huib van Oostrom Soede.
Celeritas trainer Huib van Oostrom Soede. (Foto: Kees Franken)

Het in serieus degradatiegevaar verkerende RVC Celeritas benutte de vrije zaterdag voor een oefenduel tegen VCS. Het in de 4e klasse uitkomende Celeritas had totaal geen medelijden met VCS dat met een 9-2 de terugreis naar Den Haag moest aanvaarden.

Door: Peter Petit

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor VCS dat veel beter uit de startblokken kwam dan de thuisploeg. De Hagenaars kwamen al vroeg op 0-2. Maar Celeritas kwam daarna goed op stoom en boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong bij de theepauze. Fernando Couvreur en Andres Malela scoorden beiden twee keer voor de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede. In de tweede helft liep Celeritas volledig over VCS heen. Fernando Couvreur (2x), Sammy Bousetta, Bencho Calliste (2x) voegden nog vijf treffers aan het totaal toe waardoor de wedstrijd een korfbaluitslag, 9-2 kreeg.

Een nietszeggende zege van Celeritas tegen een erg zwak VCS, in een wedstrijd waarin Celeritas wel het kwaliteitsverschil prima in cijfers heeft uitgedrukt. Het is te vroeg om nu al van een ‘Huib van Oostrom effect’ te bespreken, zaterdag wacht de derby tegen Vredenburch en dan kan echt de eerste conclusies worden getrokken of Celeritas nu al profijt heeft van de trainingsaanpak van de nieuwe trainer Van Oostrom Soede.