Rijswijkse bokser Tony Jas geselecteerd voor Olympisch kwalificatietoernooi

Sport
Tony Jas.
Tony Jas. (Foto: Privéfoto)

De Rijswijkse bokser Tony Jas (light-middlegewicht, 71 kg), is geselecteerd om deel te nemen aan het komende Olympische kwalificatietoernooi in het Italiaanse Busto Ariszio. Dit toernooi vindt plaats van 1 tot en met 12 maart. De selectie biedt de 25-jarige Jas de mogelijkheid zich te kwalificeren voor de komende Olympische Spelen in Parijs.

Het evenement in Italië, onder toezicht van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), staat bekend als het ‘1e wereldkwalificatietoernooi’ en biedt 49 plaatsen voor Parijs 2024 aan boksers van over de hele wereld. In totaal nemen 6 boksers van Team NL, 3 mannen en 3 vrouwen, deel aan dit 1e Wereld olympisch bokstoernooi.

De twee bondscoaches, Sayit Yanik en Waleed Sheko dringen er bij Jas en de vijf andere geselecteerde boksers op aan volhardend te blijven werken, hard te trainen en klaar te zijn de kans te grijpen wanneer die zich voordoet. De selectie voor de laatste kwalificatie later dit jaar in Bangkok zal plaatsvinden op basis van verdienste en voorbereiding.