Vredenburch torenhoge favoriet in ‘fietsderby’ tegen RVC Celeritas

Sport
Sportpark Prises Irene.
Sportpark Prises Irene. (Foto: Kees Franken)

Morgen, zaterdag, staat er in de 4e klasse D van het amateurvoetbal een derby op het programma. RVC Celeritas ontvangt op eigen terrein Vredenburch, met FC Zoetermeer de gedeelde koploper in deze poule.

Het is alweer drie weken geleden dat Celeritas haar laatste competitiewedstrijd speelde. Tegen VDL werd met 9-1 verloren. Afgelopen zaterdag werd er vriendschappelijk gespard tegen het één klasse lager uitkomende VCS. Celeritas won tegen deze zwakke tegenstander met 9-2. Tegen Vredenburch zal moeten blijken of het naar zijn harde hand zetten waar hoofdtrainer Huib van Soede Oostrom mee bezig is, nu al effect heeft. Ook Celeritas die hards zijn het er over eens dat de bovenste 5 voor hun club dit seizoen een illusie is. Vredenburch en, vooral, FC Zoetermeer, zijn deze competitie van een andere planeet. Celeritas zal het deze competitie moeten hebben van het winnen van de onderste 6, dus een zege tegen Vredenburch zit er zaterdag niet in. De supporters van Celeritas weten inmiddels ook wel dat de rest van het seizoen voor hun club nog een martelgang wordt met hoop en verlangen op een verblijf in de 4e klasse.

Vredenburch

Bij tegenstander Vredenburch is iedereen fit en aanwezig en gebrand om door te gaan met datgene waar ze mee bezig waren: winnen. De derby tussen beide teams staat in Rijswijk ook wel bekend als ‘de fietsberby’. De velden van Celeritas en Vredenburch zijn slechts 4 kilometer van elkaar verwijderd, en voor de spelers dus makkelijk per fiets te bereiken.

Celeritas – Vredenburch begint zaterdag om 15:00 uur op het Prinses Irene Sportpark aan de Schaapweg, naast sportcomplex De Schilp. Na de wedstrijd is er nog een ‘derde helft’ met een optreden van een dj.