Mannen Lokomotief na winst op SB Leiden weer koploper promotiedivisie basketbal

Sport
Met deze winst hebben de Rijswijkers de koppositie weer terug in deze promotiedivisie.
Met deze winst hebben de Rijswijkers de koppositie weer terug in deze promotiedivisie. (Foto: Kees Franken)

In de promotiedivisie, de hoogste klasse bij de amateurs, versloegen de mannen van Lokomotief zaterdag op het centrecourt van de basketbalhal in De Altis, naaste concurrent BS Leiden met maar liefst 78-55. De Rijswijkers lieten er tegen Leiden, één van de grootste basketbalverenigingen van ons land, geen misverstand over bestaan, dat ze ook dit seizoen weer op jacht zijn naar de titel in deze divisie.


Foto: Kees Franken

Dat zou dan de vijfde achtereenvolgende nationale titel zijn sinds 2017, de coronajaren niet meegerekend. De Lokomotief machine is op volle toeren, na deze winst hebben de Rijswijkers de koppositie weer terug in deze promotiedivisie.


Foto: Kees Franken

Na in de eerste kwart op grote voorsprong te zijn gekomen, werd in het tweede kwart door de thuisploeg te veel balverlies geleden, en was het nota bene Leiden dat met een 30-35 voorsprong de kleedkamers opzocht. In de tweede periode had de thuisploeg orde op zaken gesteld en verdedigde het stukken beter met als gevolg dat de achterstand werd goedgemaakt, resulterend in een forse 78-55 zege. Absolute uitblinker bij de Rijswijkers was center Bert Bijnsdorp die maar liefst 27 maal de basket wist te vinden.

Afbeelding
Afbeelding