Vrouwenteam Inter Rijswijk komt tekort tegen tweede team Peelpush

Sport
In de gehele wedstrijd heeft Peelpush 96 punten gescoord waar Inter Rijswijk er 95 heeft gemaakt.
In de gehele wedstrijd heeft Peelpush 96 punten gescoord waar Inter Rijswijk er 95 heeft gemaakt. (Foto: Kees Franken)

In een mooie return-wedstrijd, die vijf sets had verdiend, heeft het eerste vrouwenteam van Inter Rijswijk met 1-3 verloren van Peelpush DS2. De ietwat geflatteerde uitslag doet geen recht aan de gelijk opgaande wedstrijd die het was, waarin volleybal van een goed niveau werd gespeeld.

In de eerste set werd er door Inter direct goed begonnen. Het tactische plan van coach Steenbakkers pakte prima uit en Inter behaalde zelf ook een prima niveau. Heel langzaam liep Inter uit op de bezoekers uit het Noord-Limburgse Meijel, door goed te serveren. De bezoekers wisten nog tot 20-18 terug te knokken, maar na een time-out aan Rijswijkse zijde werd de set relatief comfortabel uitgespeeld (25-20).Met deze voorsprong in de achterzak begon Rijswijk aan het tweede bedrijf. Hoewel het opnieuw gelijk opging, kreeg Peelpush steeds meer grip op het spel van Inter. Er werd handig gebruik gemaakt van de Rijswijkse blokkering en de passlijn werd met precisie onder vuur genomen. In de eindfase ging het publiek, wat in grote getale naar de Altis was gekomen, massaal achter de thuisploeg staan. Na een gelijke stand, 24-24, lukte het Inter niet om de genadeslag uit te delen. Set twee ging naar de bezoekers (24-26).


Foto: Kees Franken

Kater

Set drie werd met een kleine kater, maar frisse moed begonnen. Na een matige start was het Lisanne Bassie die Inter vanaf 8-8 naar een 14-8 voorsprong wist te serveren. Echter, zoals wel vaker het geval bij Inter, verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon en stond het binnen no-time weer 15-15. Het waren kleine slordigheden die erin slopen en afspraken die niet altijd werden nagekomen die Inter duur kwamen te staan. Het was Katja Milisav die de thuisploeg vanaf de servicelijn aan de hand nam en Inter met drie directe scores naar een 23-20 voorsprong bracht. Helaas stokte ook ditmaal de machine bij de zogeheten ‘big points’, de cruciale punten in een wedstrijd. Het antwoord werd niet gevonden en de set ging met 23-25 met de bezoekers mee. De impact van twee close verloren sets was te merken aan het spel in set vier. De koppies hingen omlaag, maar ondanks dat was het niveau aan beide kanten nog altijd hoog. Peelpush kwam steeds beter in de wedstrijd en had merkbaar vleugels gekregen van de twee nipt gewonnen sets. Alles lukte aan de overzijde en Peelpush stond met een stand van 18-24 op matchpoint. Inter leek dood en begraven, maar het was Sanne de Jong die bijna voor een wederopstanding zorgde. Het werd nog heel knap 23-24, maar de koek was op. Voor de derde maal op rij werd er een set verloren met twee punten verschil (23-25).


Foto: Kees Franken

Tekentafel

In de gehele wedstrijd heeft Peelpush 96 punten gescoord waar Inter Rijswijk er 95 heeft gemaakt. Het waren echter niet de cruciale punten die iets voor de ranglijst kunnen betekenen. Inter Rijswijk gaat terug naar de tekentafel om te kijken wat er gebeurt in de eindfases van de sets. Het goede spel wordt meegenomen evenals de leerpunten. Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen aanstaand kampioen VCN DS3.