Teleurstellend weekeinde voor Rijswijkse voetbalteams

Sport
De zenuwslopende wedstrijd tussen Vredenburch en SEV bleef zonder doelpunten.
De zenuwslopende wedstrijd tussen Vredenburch en SEV bleef zonder doelpunten. (Foto: Kees Franken)

Een teleurstellend weekeinde voor de drie Rijswijkse voetbalteams. Vredenburch en Semper Altius kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, RVC Celeritas leed in buurgemeente Delft een smadelijke 5-0 nederlaag.

Door: Peter Petit

Vierde klasse D: Vredenburch – SEV

In de afgelopen competitieronde kwam Vredenburch in de Rijswijkse derby tegen Celeritas niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Tegen degradatiekandidaat SEV kwamen de Rijswijkers zaterdag wederom niet verder dan een remise maar bovenal werd er niet gescoord. Lijstaanvoerder Zoetermeer maakte geen fout tegen Quintus, 4-1, en naaste achtervolgers VDL (0-2 zege bij SEP) en Maasdijk (3-0 zege op Deltasport) komen op de ranglijst nu wel heel dichtbij. De achterstand van Vredenburch op Zoetermeer bedraagt nu 1 punt, maar de Zoetermeerders moeten nog wel 1 duel inhalen, dus bedraagt bij winst de achterstand 4 punten. VDL heeft 2 punten achterstand op Vredenburch, Maasdijk 3, maar heeft ook 1 wedstrijd te goed. Zaterdag moet Vredenburch naar Maassluis voor het belangrijke treffen tegen VDL.

Zenuwslopend

In een zenuwslopende wedstrijd op de Rijswijkse Burcht tussen Vredenburch en SEV moesten de vele bezoekers het doen zonder doelpunten. SEV, de degradatiekandidaat uit Leidschendam, kreeg in de eerste helft twee kansen die echter niet werden benut. Geen wonder dus de stand bij rust dubbelblank was. Ook in de tweede helft waren het de bij voorbaat kansloos geachte gasten die de meeste kansen op een presenteerblad kregen aangereikt, maar daar geen gebruik van wensten te maken. Het was echt een wonder dat de 0-0 maar niet van het elektronische bord was af te krijgen, zeker gezien de drie ‘honderd procent’ kansen die de thuisploeg onder aanvoering van hoofdcoach Remco Torken, in de laatste minuten van dit duel nog kreeg. SEV vierde de puntloze remise, gezien de kansenverhoudingen, als een overwinning. Dit punt zou aan het eind van de race wel eens cruciaal kunnen blijken voor behoud in de 4e klasse. Teleurstelling uiteraard bij de spelers van Vredenburch; voor de neutrale toeschouwer waren zij de betere ploeg, maar kwamen maar niet tot scoren. 


Vredenburch kwam niet tot scoren. - Kees Franken

Toch was het een feestelijke dag voor de Vredenburch supporters met de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld door de Rijswijkse wethouder van sport, Larissa Bentvelzen.


Sportwethouder Larissa Bentvelzen opent het nieuwe kunstgrasveld van Vredenburch. - Kees Franken

Vierde klasse D: DHL – RVC Celeritas

Zeker na de knappe 3-3 vorige week tegen potentiële promotie kandidaat Vredenburch hoopten de Celeritas supporters dat hun club met trainer Huib van Oostrom Soede ‘de Verlosser’ in huis had gehaald, maar na de 5-0 afstraffing zaterdag tegen DHL komen de twijfels weer naar boven. De Rijswijkse formatie begon goed aan de wedstrijd op de Brasserskade in Delft en kreeg het zelfs de eerste kans die door Simeon Millort onbenut werd gelaten. Ook de doelman van DHL stond met zijn uitstekende safes Rijswijkse doelpunten in de weg. Slap instappen van een verdediger van Celeritas leidde tot de 1-0 stand. Ivo Hendriks profiteerde van de fout in de Celeritas defensie. Het tweede doelpunt werd vlak voor rust gescoord uit een mooie stiftje van Koen Vermeulen, ruststand 2-0. De technische staf van Celeritas gaf de spelers aan meer vooruit te gaan spelen, maar in plaats van een doelpunt van de Rijswijkers was het de thuisploeg die de voorsprong vergrootte. Uit een strafschop maakte Samy Rehman de 3-0. Sem Brinkers en Koen Vermeulen bepaalden de eindstand op 5-0. Zaterdag wacht Celeritas weer een moeilijke tegenstander wanneer subtopper Maasdijk op bezoek komt.

Vijfde klasse C: Semper Altius – VCS

Teleurstelling zaterdag ook in de Hoekpolder waar thuisploeg Semper Altius met 4 overwinningen en 1 gelijkspel bezig was aan een goede serie, maar tegen het lager geklasseerde VCS niet verder kwam een brilstand, 0-0. Omdat koploper RAS geen fout maakte tegen Haagse Hout (5-0) bedraagt het verschil op de ranglijst tussen beide teams nu 7 punten. Semper moet op de ranglijst ook Quick Steps nog voor laten, maar met 1 punt verschil in het voordeel van de Haagse ploeg is dat verschil nog te overzien. Voor Semper wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Toofan.


Ook bij Semper Altius bleef het bij de brilstand. - Kees Franken