Wie wordt beste tennisscholier van Rijswijk?

Sport
De wethouder verricht de opening van het jaarlijks Open Rijswijkse Kampioenschap Tennis.
De wethouder verricht de opening van het jaarlijks Open Rijswijkse Kampioenschap Tennis. (Foto: Jeroen van Eijndhoven)

Wanneer een evenement een succes is, moet je daar zeker mee doorgaan. Een heel goed voorbeeld hiervan is het Open Rijswijkse Kampioenschap Tennis (ORKT) voor leerlingen van de basisscholen. Dat wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd. Alle leerlingen van groep 3 tot en met 8 doen gratis mee.

Na een spelletje tennis met Hoofdtrainer Leo Mentink van Te Werve opende Wethouder Mark Wit woensdag 27 maart deze editie van het jaarlijkse Rijswijkse schooltennistoernooi voor basisschoolkinderen.

Mooie traditie

Hij benoemde dat het schooltennistoernooi is inmiddels een mooie traditie geworden in Rijswijk. “Het is goed dat zoveel basisscholen weer meedoen en de scholieren zo kennis laten maken met verschillende sporten. Zo lang de kinderen maar bewegen en plezier hebben, is het voor mij weer een geslaagde editie!,” sprak hij de leerlingen toe.

Traditiegetrouw deden weer veel Rijswijkse basisscholen mee. Het enthousiasme bij de scholieren was groot. Het mooie was de scholen van tevoren een sporttas kregen met tennisrackets zodat vooraf voldoende worden geoefend.

Een spelletje tennis tussen Mark Wit en Leo Mentink.