Rijswijkse wegatlete Anne Luijten verdedigt nationale titel tijdens de Rotterdam marathon

Sport
Anne Luijten.
Anne Luijten. (Foto: Privéfoto)

Zondag 14 april is ook voor de ware Rijswijkse sportliefhebber super sunday met de Amstel Gold Race en de 43 editie van de NN Marathon van Rotterdam. De van oorsprong Rijswijkse wegatlete Anne Luijten heeft aangekondigd weer van de partij te zijn in de havenstad om haar Nederlandse titel op de marathon te verdedigen. Luijten heeft zich al gekwalificeerd voor de Olympische Zomerspelen in Parijs en ziet haar deelname in Rotterdam als een belangrijke tussenstap.

Plat parcours

Luijten is voornemens haar prestatie van afgelopen jaar tijdens de grootste en snelste marathon van ons land, op een plat parcours, te herhalen. ‘Rotterdam’ staat bekend als één van de snelste marathons ter wereld. Vorig jaar won de inmiddels in Arnhem woonachtige Luijten de Nederlandse titel in een persoonlijk record van 2.30.59. Inmiddels heeft ze wat van die tijd afgesnoept, want tussentijds heeft ze namelijk een tijd van 2.26.36 gelopen. In Rotterdam kan Luijten concurrentie verwachten van haar landgenotes Eva van Zoonen, Jill Holterman, Maaike van Gelder en Bergje Smits, wegatletes die in de actuele World Rankings in de top-10 van beste Nederlandse vrouwen op de marathon staan.

Dat Luijten in vorm is bewees ze eerder deze maand toen ze tijdens de CPC Loop in Den Haag de halve marathon in een persoonlijk record van 1.10.39 afraffelde. De marathon bij de vrouwen tijdens de Olympische Spelen, het grootste mondiale sportevenement, staat op 11 augustus op het programma.