Geen Olympische Spelen voor Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw

Sport
Mark Caljouw op archieffoto.
Mark Caljouw op archieffoto. (Foto: Peter van der Heij)

Zoals eigenlijk wel was verwacht is de Rijswijkse topbadmintonner Mark Caljouw (29) er niet geslaagd zicht te kwalificeren voor het Olympisch badmintontoernooi in Parijs deze zomer. Donderdag was Caljouw in zijn kwartfinalepartij kansloos tegen de veel sterkere Deense enkelspecialist Anders Antonsen, als twee geplaatst tijdens dit Europees titeltoernooi. In de Saarlandhalle te Saarbruücken ging de winst in deze partij in 18-21 en 11-21 naar de Deen.

Het bereiken van de laatste vier van dit EK was voor Caljouw, oud-speler van het Rijswijkse BC Randstad, nog de enige mogelijkheid deelname aan de Spelen af te dwingen. Maar een vervolg aan zijn deelname aan de laatst gehouden Olympia in Tokio, de Corona Spelen van 2021, zit er voor Caljouw niet in. Zijn deelname aan de Olympiade zal voor Caljouw, gezien zijn leeftijd, wel beperkt blijven tot die Spelen van Tokio, waar hij het tot de achtste finales bracht.

Het gemengd dubbel Robin Tabeling/Selena Piek heeft zich tijdens de EK in Saarbrücken wel gekwalificeerd voor de komende Spelen. De Badminton World Federation (BWF) publiceert eind april de eindranglijst voor de Olympische Spelen maar Tebeling en Piek, twaalfde op de ranglijst, zijn niet meer te achterhalen.