Rijswijks tegelwipseizoen gaat van start met Tegeldump

Tuin
Tegelwippen.
Tegelwippen. (Foto: Sjon Heijenga)

Morgen start het NK Tegelwippen: het nationale kampioenschap waarin heel Nederland tegels vervangt voor planten. Rijswijk doet ook weer mee en gaat de strijd aan met ruim 150 andere gemeenten! Op zaterdag 8 april is de aftrap van het Rijswijkse tegelwipseizoen met de eerste Tegeldumpdag bij Groenrijk ’t Haantje. 

Nederland is door het NK-Tegelwippen inmiddels zo’n 55 voetbalvelden aan groen rijker. Vorig jaar droegen Rijswijkse inwoners daar ruim 471 m2 groen aan bij. Zij wipten 5.181 tegels en vervingen die voor gras, bloemperken en bomen. Het doel is om dit jaar over dat aantal heen te gaan, zodat onze stad nog groener en prettiger om te leven wordt.

Zeven ‘Tegeldumpdagen’

Steenbreek Rijswijk en de Groene Karavaan organiseren dit jaar maar liefst 7 ‘Tegeldumpdagen’. In de periode van 8 april tot en met 31 oktober kun je op verschillende locaties en data gratis tuinbestrating inleveren waarvoor je planten terugkrijgt: dump de tegel, plaats de plant! Houd hiervoor de krant, sociale media en de website van de gemeente in de gaten.

1e Tegeldump

De eerste Tegeldump is op zaterdag 8 april bij Groenrijk ’t Haantje van 10.00 – 13.00. Delft en Rijswijk houden dan een gezamenlijke inleveractie als begin van het tegelwipseizoen. Er staan een Delftse en Rijswijkse container klaar voor de tegels. De Groene Karavaan en De Klimaatmaat Delft nemen de tegels in ontvangst. Men krijgen er een plantvoucher voor terug die zij kunnen besteden bij Groenrijk ’t Haantje.Wie helpt mee om de Rijswijkse container het meest vol te krijgen?

Maak het groener!

Wie samen met buren een idee heeft om de straat of buurt groener te maken, kan met dit idee in aanmerking komen voor subsidie van de gemeente tot een bedrag van €250 euro. Meer informatie over het aanleggen van een geveltuin, het adopteren van een boomtuin of het insturen van een Groen Idee is te vinden op samen.rijswijk.nl/groen.