Westlandse plantenbeurs op locatie Broodfabriek ‘voor herhaling vatbaar’

Tuinbouw
De eerste Trade Fair Rijswijk was geslaagd.
De eerste Trade Fair Rijswijk was geslaagd. (Foto: Pexels/Madison Inouye)

15 en 16 maart vond de voorjaarseditie van de Westlandse Trade Fair voor het eerst in de Broodfabriek plaats. Volgens een recensent van Bloemenplantennieuws is de locatie in Rijswijk ‘voor herhaling vatbaar’. 

De voorjaarseditie van de Trade Fair vond dit jaar voor het eerst plaats in Rijswijk, in plaats van in het Westland, door aanpassingen in het logistieke proces. De Broodfabriek werd door de organisatie als locatie geschikt gezien voor het evenement, door ‘de ligging aan de A4, de grote beursvloerruimte, het royale restaurant en de goede voorzieningen’. Op de beurs waren woensdag en donderdag kamer-, tuin- en terrasplanten te vinden van 200 kwekers. Ze lieten veel nieuwe planten zien, waaronder ook kuipplanten.


‘Even wennen’

Bloemenplantennieuws noemt de nieuwe locatie voor het evenement “even wennen”, maar: “onder de standhouders en bezoekers werd deze prima gewaardeerd. Ruim opgezet, een beetje donker maar voor wie een beetje vertrouwd is met het veilinggebouw voelt dat als thuis.” Nieuw voor de organisatie was dat ze niet hoefde op te bouwen en zich niet druk hoefde te maken om catering of logistiek. Ook de kosten zouden iets lager zijn.